Komputer - konfiguracja 2012
Prawda.Zintegrowana obsluguje tylko jeden monitor....
Trzeba przy wyborze dobrze patrzeć. Moja aktualna płyta (ASUS M4A78T-E z przed 3 lat z Radeon HD 3300) obsługuje 2 monitory.
Re: Komputer - konfiguracja 2012
Trzeba przy wyborze dobrze patrzeć. Moja aktualna płyta (ASUS M4A78T-E z przed 3 lat z Radeon HD 3300) obsługuje 2 monitory.
...
Dla ścisłości, nie mówimy o grafice zintegrowanej na płycie głównej, tylko tej zintegrowanej z procesorem.
Czyli jak to jest - układ graf. zintegrowany z i5 Ivy Bridge obsługuje dwa monitory, czy nie?
Gówno prawda panowie - układy zintegrowane w sandy obsługuja trzy wyjścia ale tylko dwa monitory równocześnie
układy wbudowane w ivy bridge obsługują 3 wyjścia i 3 monitory równocześnie
hdmi/dvi-d/dsub max 1920x1200
displayport max 2560x1600
układy wbudowane w ivy bridge obsługują 3 wyjścia i 3 monitory równocześnie
hdmi/dvi-d/dsub max 1920x1200
displayport max 2560x1600...
I to jest konkret. Dzieki, Zbynia.
Poszukuję jakiejś solidnej, cichej, używanej karty graficznej do 150 zł. Jedynym moim wymaganiem jest double dvi i HDMI. Polecilibyście coś?
Pozdrawiam
To nie forum komputerowe - idź na jakieś i tam się zapytaj
ale na pewno pasywnie chłodzona - jakiś gt9600 na przykład
...
To nie forum komputerowe - idź na jakieś i tam się zapytaj
ale na pewno pasywnie chłodzona - jakiś gt9600 na przykład...
Jesli wg. Ciebie temat taniej i cichej karty graficznej nie porusza tematu konfiguracji sprzętu komputerowego do studia to ok... Pomysl, ze oprocz mnie moze kogos to zainteresowac.
Z mojej strony moge powiedziec, ze znalazlem bardzo dobre rozwiazanie, jesli ktos nie ma mozliwosci uzyskiwania obrazu z karty zintegrowanej - seria ATI RADEON 5450.
Pozdrawiam
To już było tysiące razy powiedziane - do sprzętu ktry njie ma wbudowanej karty graficznej na płycie czy w procku tylko karty pasywnie chłodzone - nad czym się tu rozwodzić?
nie ma nad czym - wystarczy zajrzeć na byle allegro
płyta Intela (na Z68) z którą dostarczono mi komputer padła, nie ma takiej obecnie w magazynie i proponują mi płytę na na H67.
Nie będę podkręcał komputera, wiec rozumiem że to równie dobry chipset, hm?
Macie jakieś doświadczenia, można brać czy czekać na Z68?
Można - nie ma tylko SRT i OC w porównaniu do Z68 - no ale jakaś zniżka się należy jakby nie patrzeć