Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Mateuuusz
Obudowa do komputera - Enermax Ostrog
autor: Mateuuusz » piątek 02 lis 2012, 02:47
Witam! Mam dylemat. Składam komputer, wybrałem sobie do niego obudowę Cooler Master Elite 330U RC-330U-KWN1-BK Black. Wybrałem Cooler Mastera, bo wywnioskowałem z wpisów na Waszym forum, że je polecacie. Jednak znalazłem dwie inne niewiele droższe obudowy, które mi się bardziej spodobały: Enermax Ostrog ECA3253-WB White Window oraz Enermax Hoplite ST White ECA3261-W, jednak ta ostatnia jest chyba niedostępna. Pytanie: czy tylko obudowy Cooler Master się nadają? Zaznaczam, że będzie to komputer m.in. do domowego studia muzycznego. Najbardziej podoba mi się ta obudowa Enermax Ostrog, ale wyczytalem gdzieś złą opinię na temat zintegrowanego wentylatora, że jest głośny i piszczy i w dodatku nie można regulować jego obrotów, bo ma końcowkę molex. Czy da się może jakoś ten wentylator w łatwy sposób podmienić? Czy raczej odradzacie Enermaxa? Bardzo mi się podoba design, według testów wentylacja też daje radę, jednak ponoć jest głośna. Czy w tym Cooler Masterze będzie dużo cichsza?
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » piątek 02 lis 2012, 07:33
Obudowa to tylko obudowa - ważne by była masywna i nie wpadała w wibracje
świetnie jak ma przemyslany obieg powietrza(rzecz praktycznie nie istniejąca w przypadku obudów dla pc) i jest wyciszona(samemu można powalczyć oczywiście kosztem temperatury niestety)
Wentylatory można bezproblemowo zdemontować a i do kupienia są proste regulatory obrotów
a tak na prawdę nie ma większego znaczenia co wybierzesz - porządnych jest niewiele i są drogie a ten coolermaster to zwykłe chońskie badziewie jakich pełno
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » piątek 02 lis 2012, 07:40
ps.Ten enermax to sito - zapomnij o ciszy - ale tak to jest jak sie nie potrafi zapewnic prawidłowego obiegu powietrza - robi sie sito z obudowy
-
Mateuuusz
autor: Mateuuusz » piątek 02 lis 2012, 11:12
...
ps.Ten enermax to sito - zapomnij o ciszy - ale tak to jest jak sie nie potrafi zapewnic prawidłowego obiegu powietrza - robi sie sito z obudowy...
Ale o którym Enermaxie mówisz? Co znaczy że sito? Że ma dużo otworów? Mówisz o Enermaxie Ostrogu czy Hoplite (ten ma siatkę)? I co powiesz o tym Cool Masterze którego podałem?
-
Mateuuusz
autor: Mateuuusz » środa 07 lis 2012, 07:21
OK, już wybrałem (jeszcze inną), tak więc dziękuję za podpowiedzi.