Oprócz PC używam też Macbook'a i iPhone'a, więc wszystko powinno ze sobą ładnie współgrać.
Karta ma być używana (ze względu na cenę), więc przydało by się, żeby była w miarę popularna by dało się taką kupić, cena do max 200zł. W ostateczności oczywiście może być nowa.
Słuchawki oczywiście nauszne, cena do max 300zł, obojętnie czy używane czy nowe.
Ceny są orientacyjne, generalnie chętnie wydam mniej, albo w innych proporcjach.
Nie jestem w temacie, więc nie wiem co będzie odpowiednie, może karta na USB/FireWire, plus takiego rozwiązania byłby taki, że nie musiałbym kupować w przyszłości dodatkowej do Maca. Chcę też mieć możliwość występu używając jej i wydaje mi się, że właśnie w tym wypadku lepszym wyborem jest przenośna karta, ale jak mówiłem jestem zielony.
Co do zastosowania - DJ, produkcja, każdy gatunek, lecz jeśli już kupuję sprzęt do produkcji to mogę zrezygnować z jakichś smaczków brzmieniowych w innych gatunkach niż elektronika.
Poza tematem:
Co sądzicie o "dziewiczym" dźwięku produktów Apple? Czy grają dobrze? Jak według was wypada iPhone/iPad w porównaniu z iPodem i odtwarzaczami innych producentów?