Freezować można do plików mono, jak i stereo.
...
No właśnie mam problem. Gdy frezuje Triliana, w pliku audio pojawiają się jakieś przerwy, dropy... Nie instalowałem ostatniej wersji Reapera, może tu jest babol?
Freezować można do plików mono, jak i stereo.
...
No właśnie mam problem. Gdy frezuje Triliana, w pliku audio pojawiają się jakieś przerwy, dropy... Nie instalowałem ostatniej wersji Reapera, może tu jest babol?
Moim ulubionym DAW jest od kilku m-cy Studio One v.2 - polecam!
Dla mnie rewelacja, udało mi się skorzystać z tego podwójnego no-brainera: najpierw Studio One Artist za 20 dolców, a potem promocja walentynkowa upgrade do S1 v.2 Producer za połowę ceny. Program jest rewelacyjny, dla niego zrezygnowałem z pełnej wersji Abletona.
Reaper
Minusy
- zbyt wiele funkcji jakich po prostu nie chce mi się uczyć i pewnie są dla mnie zbędne
- słabe pluginy (czytaj: brzydki wygląd, "nie to " brzmienie)
- zbyt dużo opcji, których należałoby się nauczyć - zamiast przyśpieszyć zwalniają pracę
- opcje w widoku okienek z vst, ustawień jak dla mnie zbyt "skomplikowane", ustawianie, routing itp (choć przedmówcy są innego zdania) dla to czarna magia.
I tutaj widać, jak bardzo różni sa użytkownicy, i ze najwazniejsze jest to, co kto lubi i z czym sie dobrze czuje. Dla mnie te minusy, które wymieniłes to właśnie plusy! Wiele funkcji, megakonfiguracyjność, opcje - ok, wymagaja poznania, ale wcale nie takiego znowu długiego. A jak się je pozna - przyspieszają pracę niesamowicie.
A co najważniejsze - można je dopasowac do własnego stylu pracy i rodzaju prac (tracking, mixing, itp.). Ale rozumiem, że sa osoby, które chcą mieć wszystko gotowe "out-ofthe-box". I to bywa dobre rozwiązanie, dopóki uzytkownik nie uzna, że tryb pracy wymyslony przez programistów jednak jest dla niego za wolny lub za mało intuicyjny. wtedy w takim S1 lub Cubase nie za bardzo ma mozliwość manewru. w Reaperze - jak najbardziej.
...Dokładnie.
Ja już mam dość nauki następnego DAWa - pierwszym był Cubase (od Atari), potem dłuuuugo Cakewalk/Sonar/X1. Przeszedłem przez tutoriale Abletona, FlStudio a także Reapera.
Jak dostałem w łapy Studio One od razu mi się spodobał, program równie "szybki, łatwy, intruicyjny", pluginy wizualnie i "brzmieniowo (o ile można tak napisać w kontekście pracy z takowymi) mi odpowiadają, świetne GUI, przeglądarka plików, efektów itp, wszystko na miejscu. Pożera mało "prądu" z ramu i procesora. Mega stabilny (jak Reaper).
No i przede wszystkim - współpraca z Melodyne - dla mnie to jeden z najważniejszych atutów.
A i również potężna biblioteka brzmień i sampli, poważnie przydatnych w produkcjach muzycznych.
Ciekawa i szybka obsługa midi, fajne opcje kwanzytzacji (midi,audio,groove) i baaaaardzo przydatny moduł masteringu - świetnie rozwiązane opcje eksportu/mixdownu włącznie z DDP i innymi formatami.
Pozdrawiam
Tylko moge przyklasnąć. Zeby było jasne, ściągnąłem sobie tego Reapera, ale to nie jest program dla mnie, moim zdaniem wszystko maksymalnie skomplikowane,nielogiczne, nieergonomiczne. S1 to był strzał, od lat nie miałem tak fajnego DAWa, w zasadzie od razu działałem, wszystko niesamowicie domyślne i logiczne.
Ta bibliotek brzmień fajna, chociaż oni przepakowali brzmienia których część już mam, bo były sprzedawane przez primeloops (np. cały bank EBM, industrial, dark electro).
Po Abletonie mi najbardziej podoba się jakość renderów. Pokładowe efekty też niczego sobie, całkiem dobre filtry do dynamiki. Kiedyś był taki DAW Tracktion, i S1 chyba najbardziej go przypomina pod względem prostoty obsługi i szybkości workflowu.
pozdr
Witam.
Mam dość powaćny problem z bębnami BFD ECO. Po eksporcie do audio w blachach mam masakrę, jakby ktoś je co chwilę tłumił. Dziwnie też zachowuje się reakcja hihatu - w mapowaniu po każdym załadowaniu projektu trzeba odkliknąć i kliknąć ponownie opcję variable, inaczej midi nie reaguje prawidłowo na komunikat CC.
W cubase LE 5 jest wszystko ok, stąd stwierdzam że to raczej bug reapera. Liczę na to że da się ustawić coś w jego obszernych opcjach :)
pozdrawiam
...
Witam.
Mam prosbe jest mi ktos wstanie pomoc w programie Studio One 2 ,moje gg 37621593 pozdrawiam