...Masz na myśli "hamac.pl"? Wiele tam nie ma do czytania......
Ale jest numer telefonu, pod który można zadzwonić i popytać.
...Masz na myśli "hamac.pl"? Wiele tam nie ma do czytania......
Ale jest numer telefonu, pod który można zadzwonić i popytać.
A to ciekawe bo ja na chorome dostaję jakis z tyłka licznik.....
Panowie bądźmy poważni - to jest rozwiązanie NIELEGALNE - czy nie dociera do was pomijaąc juz kwestię z licencja że system wymaga ZMIAN które nawet bez licencji są NIELEGALNE?
bawiłem sie w to z czystej ciekawości i mogę potwierdzić tylko słowa kolegi - mało stabilnie i bez jakichkolwiek rewelacji....
i juz nie świrujcie że taniej maka zbudujecie bo tam siedzi inny procek niz w złomiastym pc i inny ram....tych kilka kwestii naprawde ANI TROSZKĘ nie powoduje że TAKI SAM pc bedzie znacząco tańszy
do zabawy ok - do powaznej pracy?podobnie jak linux - zejdźcie na ziemie - DNO I STERTA MUŁU
i juz nie świrujcie że taniej maka zbudujecie bo tam siedzi inny procek niz w złomiastym pc i inny ram....tych kilka kwestii naprawde ANI TROSZKĘ nie powoduje że TAKI SAM pc bedzie znacząco tańszy
Myślisz, że producenci otwierają specjalne linie produkcyjne w magiczny sposób zmniejszające awaryjność komponentów, specjalnie dla Apple ?
Kiedyś gdzieś czytałem o licencjach oprogramowania, na jakims forum (może prawnym, nie pamietam), że by licencja miała prawidłowy status prawny w danym kraju, to oferowany przez sklep produkt (w tym wypadku system operacyjny) musi zawierac licencję napisaną w urzedowym języku danego kraju. Nie wiem do końca jak to sie ma do dalszych skutków, ale z tego wynika że dopóki licencja Makowa, czy tez inna nie jest po polsku, a co za tym idzie powinna też być zgodna z polskim prawem, to jaki Sąd może orzec o złamaniu prawa, skoro licencja nie jest zgodna z ustawami, oraz kodeksem naszego kraju? Od razu mówię, że moge sie mylic. Nie sprawdzałem tego czy tak faktycznie jest, ale na chłopki rozum, ma to sens.
Pzdr.
Grzygorz chyba nie zrozumiałeś - nie napisałem NIC o awaryjności - napisałem o komponentach które są znacznie droższe gdyż nie siedzi tam jakiś zwykły core i a xeon, nie siedzi zwykła pamięć a ECC, nie siedzi zwykła płyta ATX a dostosowana do obudowy(jak w wielu innych typowo pc workstation).Takie komponenty KOSZTUJĄ.
Można kupić tańsze laptopy niż apple ale - kup taniej laptopa w aluminiowej obudowie - praktycznie wszystkie na rynku są w bardzo zbliżonej cenie do apple - pewnych rzeczy poprostu nie przeskoczysz.
Modyfikowany BIOS?Być może tylko w produktach Psystar czy PearPC
Cała reszta to MODYFIKOWANY SYSTEM
zapraszam na osx86 zobaczyć listy kompatybilności i wersje MODYFIKOWANEGO systemu
taki system NIE JEST LEGALNIE ZAKUPIONYM SYSTEMEM.
Jedbnak jeśli ktos ma hardware zgodny z wymienionym tam to proszę sobie postawić osx i sprawdzić samemu - to nic nie kosztuje
Z to nie wsadza się do więzienia...