Hackintosh dla Logic'a

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
KiełBasa
Re: Hackintosh dla Logic'a

Post autor: KiełBasa » niedziela 06 lis 2011, 00:53

...Masz na myśli "hamac.pl"? Wiele tam nie ma do czytania...... 

Ale jest numer telefonu, pod który można zadzwonić i popytać.

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 06 lis 2011, 03:27

A to ciekawe bo ja na chorome dostaję jakis z tyłka licznik.....

Panowie bądźmy poważni - to jest rozwiązanie NIELEGALNE - czy nie dociera do was pomijaąc juz kwestię z licencja że system wymaga ZMIAN które nawet bez licencji są NIELEGALNE?

bawiłem sie w to z czystej ciekawości i mogę potwierdzić tylko słowa kolegi - mało stabilnie i bez jakichkolwiek rewelacji....

i juz nie świrujcie że taniej maka zbudujecie bo tam siedzi inny procek niz w złomiastym pc i inny ram....tych kilka kwestii naprawde ANI TROSZKĘ nie powoduje że TAKI SAM pc bedzie znacząco tańszy

do zabawy ok - do powaznej pracy?podobnie jak linux - zejdźcie na ziemie - DNO I STERTA MUŁU

Andyeis

Post autor: Andyeis » niedziela 06 lis 2011, 07:44

...A to ciekawe bo ja na chorome dostaję jakis z tyłka licznik.....
Panowie bądźmy poważni - to jest rozwiązanie NIELEGALNE - czy nie dociera do was pomijaąc juz kwestię z licencja że system wymaga ZMIAN które nawet bez licencji są NIELEGALNE?

bawiłem sie w to z czystej ciekawości i mogę potwierdzić tylko słowa kolegi - mało stabilnie i bez jakichkolwiek rewelacji....
i juz nie świrujcie że taniej maka zbudujecie bo tam siedzi inny procek niz w złomiastym pc i inny ram....tych kilka kwestii naprawde ANI TROSZKĘ nie powoduje że TAKI SAM pc bedzie znacząco tańszy

do zabawy ok - do powaznej pracy?podobnie jak linux - zejdźcie na ziemie - DNO I STERTA MUŁU...

Moźesz napisać co jest nielegalnego w postawieniu legalnie kupionego systemu z legalnie kupionym
programem ?

W tej chwili jest to tak zrobbione źe modyfikowany jest tylko bios peceta a system ladujesz
z nie modyfikowanej płyty z systemem

JEsli kupujesz maca jesteś przywiązany do tej firmy jak pies do budy Biorąc pod uwagę
przeciętną jakość tego sprzętu warto pomyśleć o jakiejś alernatywie

Do tego podchodzę w sposób jak najbardziej racjonalny bo sam jestem posiadaczem oryginalnego maca i oryginalanego logica

Awatar użytkownika
grzygorz

Post autor: grzygorz » niedziela 06 lis 2011, 11:18

Myślisz, że producenci otwierają specjalne linie produkcyjne w magiczny sposób zmniejszające awaryjność komponentów, specjalnie dla Apple ? {#śmiech}

FIRE

Post autor: FIRE » niedziela 06 lis 2011, 11:27

Kiedyś gdzieś czytałem o licencjach oprogramowania, na jakims forum (może prawnym, nie pamietam), że by licencja miała prawidłowy status prawny w danym kraju, to oferowany przez sklep produkt (w tym wypadku system operacyjny) musi zawierac licencję napisaną w urzedowym języku danego kraju. Nie wiem do końca jak to sie ma do dalszych skutków, ale z tego wynika że dopóki licencja Makowa, czy tez inna nie jest po polsku, a co za tym idzie powinna też być zgodna z polskim prawem, to jaki Sąd może orzec o złamaniu prawa, skoro licencja nie jest zgodna z ustawami, oraz kodeksem naszego kraju?  Od razu mówię, że moge sie mylic. Nie sprawdzałem tego czy tak faktycznie jest, ale na chłopki rozum, ma to sens.

Pzdr.

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » niedziela 06 lis 2011, 13:11

Zostawiłbym kwestie prawne (i etyczne) na boku. Mam wrażenie, że nie o to tutaj chodzi.

Dyskutujemy o doświadczeniach z Hackintoshem, prawda?

Jeszcze raz podsumuję swoje: stabilność dużo mniejsza, niż w przypadku oryginalnego produktu. Kłopoty z urządzeniami zewnętrznymi (o urządzeniach zewnętrznych Apple'a nawet nie wspominam). Test powtarzany na różnych maszynach kilkadziesiąt razy. Oczywiście, jeśli ktoś ma u siebie pracującego szybko i stabilnie Hackintosha, nie zamierzam mu wmawiać, że jest inaczej - piszę o własnych doświadczeniach.

Rozumiem też, że metoda dopasowania apple'owskiego systemu do peceta może się zmieniać - pewnie i skuteczność takich działań również. Zwracam jednak uwagę, że stosunek producentów oprogramowania i sprzętu do takich pomysłów jest raczej negatywny: jeśli Logic będzie źle działać na Hackintoshu, to nie uzyskasz od supportu Apple'a pomocy. To samo dotyczy innych firm. Myślę, że dla tych z Nas, którzy wykorzystują swój hardware i software jako narzędzie codziennej pracy, ma to znaczenie.

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 06 lis 2011, 15:14

Grzygorz chyba nie zrozumiałeś - nie napisałem NIC o awaryjności - napisałem o komponentach które są znacznie droższe gdyż nie siedzi tam jakiś zwykły core i a xeon, nie siedzi zwykła pamięć a ECC, nie siedzi zwykła płyta ATX a dostosowana do obudowy(jak w wielu innych typowo pc workstation).Takie komponenty KOSZTUJĄ.

Można kupić tańsze laptopy niż apple ale - kup taniej laptopa w aluminiowej obudowie - praktycznie wszystkie na rynku są w bardzo zbliżonej cenie do apple - pewnych rzeczy poprostu nie przeskoczysz.

Modyfikowany BIOS?Być może tylko w produktach Psystar czy PearPC

Cała reszta to MODYFIKOWANY SYSTEM

zapraszam na osx86 zobaczyć listy kompatybilności i wersje MODYFIKOWANEGO systemu

taki system NIE JEST  LEGALNIE ZAKUPIONYM SYSTEMEM.

Jedbnak jeśli ktos ma hardware zgodny z wymienionym tam to proszę sobie postawić osx i sprawdzić samemu - to nic nie kosztuje

Andyeis

Post autor: Andyeis » niedziela 06 lis 2011, 16:12

...Grzygorz chyba nie zrozumiałeś - nie napisałem NIC o awaryjności - napisałem o komponentach które są znacznie droższe gdyż nie siedzi tam jakiś zwykły core i a xeon, nie siedzi zwykła pamięć a ECC, nie siedzi zwykła płyta ATX a dostosowana do obudowy(jak w wielu innych typowo pc workstation).Takie komponenty KOSZTUJĄ.
Można kupić tańsze laptopy niż apple ale - kup taniej laptopa w aluminiowej obudowie - praktycznie wszystkie na rynku są w bardzo zbliżonej cenie do apple - pewnych rzeczy poprostu nie przeskoczysz.

Modyfikowany BIOS?Być może tylko w produktach Psystar czy PearPC
Cała reszta to MODYFIKOWANY SYSTEM

zapraszam na osx86 zobaczyć listy kompatybilności i wersje MODYFIKOWANEGO systemu
taki system NIE JEST  LEGALNIE ZAKUPIONYM SYSTEMEM.

Jedbnak jeśli ktos ma hardware zgodny z wymienionym tam to proszę sobie postawić osx i sprawdzić samemu - to nic nie kosztuje
 ...

Czy ktoś słyszał o zamknięciu do więzieniawłaściciela zhakowanego iphona ? Bo wśród moich znajomych jest kilku
kórzy mają ten telefon i z tego co wiem w kazdym siedzi jailbreak
Są tacy ludzie że jak im się napisze że mają włączać kompuer kcukiem lewej ręki a prawy wskazujący mają
sobie włoźyć do d........y To ak będą robić

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 06 lis 2011, 16:17

Z to nie wsadza się do więzienia...

Andyeis

Post autor: Andyeis » niedziela 06 lis 2011, 16:23

...Z to nie wsadza się do więzienia......

W maju 2007 roku Sąd Rejonowy w Płocku skazał Marcina W. za popełnienie przestępstwa z art. 278§2 Kodeksu karnego (uzyskanie programu komputerowego bez zgody podmiotu uprawnionego w celu osiągnięcia korzyści majątkowej) na karę 6 miesięcy pozbawienia wolności. W toku postępowania ustalono, że szkoda producentów oprogramowania powstała z winy oskarżonego

ODPOWIEDZ