M-Audio FireWire 1814 - problem po wymianie płyty głównej

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
shinobi
M-Audio FireWire 1814 - problem po wymianie płyty głównej

Post autor: shinobi » środa 21 kwie 2010, 19:51

Witam.

Mam problem z kartą m-audio firewire 1814. Mianowicie, wszystko było ok, dopóki komputer mi nie padł (wymienili mi w serwisie płytę główną). Problem polega na tym, że odkąd komp przyszedł z powrotem z serwisu, karta zaczęła wariować. Działa przez moment po czym jest peak(podobny jak przy zmianie sync source), dźwięk wyłącza się na 5-10 sek. po czym znów powraca. Następnie dźwięk działa przez chwilę i po momencie to samo - peak i brak dźwięku, z tym, że po jakimś czasie dźwięk przestaje kompletnie działać. Zauważyłem także, że w menu karty kontrolka "sync source" wariuje. Non stop zmienia się z "locked" na "unlocked". Postawiłem system na nowo (win7 32bit), zainstalowałem nowe sterowniki, jednak problem dalej się powtarza. 

W linku opis komputera, który posiadam:

http://www.ps.com.pl/module/sklep/ix/173433

Przepraszam za mój mało profesjonalny język, z góry dziękując za wyrozumiałość.

Bardzo proszę o pomoc.

shinobi

Re: M-Audio FireWire 1814 - problem po wymianie płyty głównej

Post autor: shinobi » środa 21 kwie 2010, 20:10

Zapomniałem dodać, że czasem po peaku słychać pisk, oraz, że niekiedy potencjometry nie działają. Nie mam pojęcia jaki może być powód. Proszę o pomoc.

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 22 kwie 2010, 13:39

...
Zapomniałem dodać, że czasem po peaku słychać pisk, oraz, że niekiedy potencjometry nie działają. Nie mam pojęcia jaki może być powód. Proszę o pomoc....

Nie chcę krakać, ale przetestuj kartę w miarę możliwości na innym komputerze.

shinobi

Post autor: shinobi » czwartek 22 kwie 2010, 15:13

...
...
Zapomniałem dodać, że czasem po peaku słychać pisk, oraz, że niekiedy potencjometry nie działają. Nie mam pojęcia jaki może być powód. Proszę o pomoc....

Nie chcę krakać, ale przetestuj kartę w miarę możliwości na innym komputerze....

Sprawdzę, właśnie szukam kogoś kto ma port. 

Chciałem jeszcze podać inf. na temat IRQ - zrzuciłem screena, może to coś pomoże w międzyczasie ...

http://www.speedyshare.com/files/22068458/IRQ.JPG

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ