Witam,
pod choinkę dostałem laptopa (więc mam teraz dwa) i mam zamiar zastosować je w w następującej konfiguracji :
- pierwszy laptop z Cubase tylko do MIDI
- drugi z Samplitude tylko do Audio
mam wiele instrumentów (nie virtualnych) w rackach oraz klawiszy , które będą programowane/nagrywane przy użyciu Cubase przez MIDI a następnie nagrywane na Audio na drugim laptopie, każdy instrument osobno bo mam kartę zewnętrzną 2 kanałową.
Pytanie jest takie, jak skonfigurować taki system aby uzyskać synchronizację ?
To znaczy aby już zaprogramowane ścieżki MIDI odtwarzać z pierwszego laptopa przy pomocy modułów a dźwięk z nich po audio nagrywać na drugiego laptopa ścieżka po ścieżce ale synchronicznie aby niepotrzebne było później synchronizowanie np. przez przesuwanie ścieżek audio na drugim laptopie ?
Proszę także o ewentualne inne propozycje takiego rozwiązania gdzie mam do dyspozycji cała masę modułów sterowanych przez MIDI, dwa laptopy i chęć nagrania tego wszystkiego na audio dodając sygnał audio także z gitar i mikrofonów a w efekcie finalnym wypalenie CD z gotowym materiałem.
Oczywiście posiadam także mikser na którym mogę wszystko zmiksować ale chcę mieć każdy instrument na osobnej ścieżce audio abym mógł go w razie czego podmienić.
Czekam na pomocne odpowiedzi.
Pozdrawiam Świątecznie.