A no widzisz,
Po pierwsze nie napisałem że winda jest do tyłka, tylko że w moim przypadku się nei spisała.
Oczywiście, że tak nie napisałeś:). Użyłem takiego sformułowania, żeby podkreślić, że czasami bardzo łatwo jest dojść do przekonania, że coś jest gorsze od innego, dlatego, że z tym miałem problem, a z tamtym nie. Ale żebyśmy się dobrze zrozumieli, nie twierdzę, że nie masz racji mówiąc o problemach z Windowsem, bo one istnieją i tego nie ma co ukrywać ( i często bywają na prawdę upierdliwe:)).
Po drugie jestem pewien ze nie dotykałeś nigdy Logica, bo byś wiedział jak mocno integrują się banki oferowane z tym systemem z samym DAW w przeciwieństwie do "doinstalowanych" banków zewnętrznych aplikacji.Nie będę tego tłumaczył bo nie miejsce na to. Ale właśnei ta integoracja wiąże się z prostotą i konfortem pracy czego niestety niema w aplikacjach na pc. Podkreślam,że sam nie miałem niegryś wyobrażenia, póki nie posmakowałem Logica.
Nie będę się wypowiadał na temat integracji oprogramowania i banków z Logiciem, bo faktycznie nie pracowałem na nim. Może i jest ona o wiele lepsza, ale jestem przekonany, że wtyczki na Windowsie na tyle dobrze integrują się z oprogramowaniem DAW, że da się zrobić porządnie brzmiący kawałek, bez specjalnych problemów. Sam korzystam na przykład z Phaedry i nie mam żadnych problemów z integracją.
PS-"więcej" sampli nie oznacza że będą lepsze....
Oczywiście, popieram w 100 % :). Jednak daję głowę, że da się uzbierać dużą bibliotekę porządnie brzmiących barw, równie dobrych jak w Logicu.
Na koniec chcę powiedzieć, że i na Macu, i na Windowsie da się zrobić na prawdę bardzo dobre brzmienie. I to jest piękne...:)
Każdy pracuje na tym, co mu odpowiada :), A rostrzygnięcie która platforma lepsza, zostawiam specom o ile jest to w ogóle potrzebne.
Jak znasz i lubisz Samplitude, to się tego trzymaj. Po prostu złóż porządnego PeCeta, z dobrym zasilaczem, wydajnymi pamięciami, nie instaluj "bałaganu" w systemie i będzie działać. Złożysz PeCeta za 5k, a program już masz.
I o to mi też głównie chodzi :).
Serdecznie pozdrawiam
Początkujący muzyk.