Znikający ekran w laptopie

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio
Znikający ekran w laptopie

Post autor: OlimpRecordsStudio » czwartek 05 lis 2009, 23:39

Witam wszystkich!

Mam już trochę starszą TOSHIBĘ A105-S2716 chyba i na niej wszzystkie sesje. Popracuję na niej trochę i ekran robi się biały lub czarny. Pod spodem wszystko działa tylko nic nie widać. Laptop sprowadziłem używany z USA, nie mam pojęcia co to może być. Jak zresetuje lapa wszystko działa normalnie.

Czy któryś z Szanownych Forumowiczow wie co to może być??

Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

Awatar użytkownika
Bartos

Re: Znikający ekran w laptopie

Post autor: Bartos » czwartek 05 lis 2009, 23:48

...
Witam wszystkich!

Mam już trochę starszą TOSHIBĘ A105-S2716 chyba i na niej wszzystkie sesje. Popracuję na niej trochę i ekran robi się biały lub czarny. Pod spodem wszystko działa tylko nic nie widać. Laptop sprowadziłem używany z USA, nie mam pojęcia co to może być. Jak zresetuje lapa wszystko działa normalnie.

Czy któryś z Szanownych Forumowiczow wie co to może być??..

Używasz XP SP3?

Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio

Post autor: OlimpRecordsStudio » piątek 06 lis 2009, 08:13

Tak, używam XP SP3, tylko już dość chwilę, a wcześniej nic się nie działo.

Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

Awatar użytkownika
smadi

Post autor: smadi » piątek 06 lis 2009, 09:01

Na moje oko wysypuje ci sie karta graficzna. Podłóż coś pod lapka niech sie tak nie grzeje a jak ci sie znów wysypie- wyskoczy ci ten czarny, czy tak jaki kolor to nie restartuj kompa tylko go uspij i wybudz za chwile (u mnie usypiam Fn+F12). Klawisze F maja podwójne funkcjie (sa na nich takie obrazki) uruchamia sie je kombinacjami Fn+F. Pozdrawiam.

Akai MPC2500:VestaxPMC-05pro2:Technics SL-1210Mk2
Motu 2408mk2, Motu 828, EELA AUDIO s120 VCA 8x mic, SUMA STEREO, LED METER. EVENT TR 8

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » piątek 06 lis 2009, 10:55

U mnie takie objawy pojawiłały się na xp sp3 gdy pracowałem na baterii (na sp2 tego nie było). Po zainstalowaniu najnowszego windowsa problem znikł (i nie tylko ten, ale i kilkusekundowe zatrzymania komputera również)

ODPOWIEDZ