...
Panowie, zaryzykowałem przejście na 64bity:) Powiem tak, rzeczywiście przyrost mocy jest odczuwalny, bo jakoś to wszystko chodzi tak lepiej: jest działanie - jest reakcja. Mam nadzieję, że przy wtyczkach 32bitowych nie będzie się nic krzaczyć. Fakt, Samplitude ciągle jest 32bitowy, ale mówię o samej pracy Visty, że jest zdecydowanie lepsza.
Pozdrawiam
ja mam klopoty.moga sie okazac blache...
po 6 latach zmienilem komputer.mam viste 64 bit,6g ramu.mam problemy z pamiecia...
procesor jest bardzo szybki i projekty ktore zabijaly starego jednordzeniowca zajmuja max 26% procesora.problerm jest z ram.poprzedni systyem z xp mialem 2 gb ramu...niektore projekty w ogole nie dalo sie juz otworzyc.
mam 6 gb ale niestety dochodze do tych 6 gb.sama vista zajmuje 1,2 ...ale cos tu nie gra...czy live8 jest w stanie to wykorzystac ,moze j.bridge(pierwszy raz o tym tu przeczytalem).
live8 .podobno to jest nadal w 32 bit.
live nie widzi automatyki wtyczek...moze to trzeba jakos ustawic..potrzebuje glitch chociaz zeby zrenderowac stare nagrania.live nie widzi parametrow...nagrywam..parametry powinny byc na rozowo ale nic .
jesli chodzi o ram
podam kilka informacji:
pamiec fizyczna:
razem: 6132
buforowana:5259
wolna:55
pamiec jadra:
-razem 257
-stronicowana:203
-niestronicowana:53
plik stronnicowanias ma niestala wartosc...gorna jest stala ale dolna troche sie zmienia na biezaco;cos w stylu 1200/9000
komputer w raporcie napisal ze wystepuje nadmierne stronnicowanie...moze glupio zrobilem ale plik najpierw usaualem a pozniej dalem 2 gb....
na poczatku plik strony mial 6 gb:
-zains.pamiec fiz.:6gb
-calkowita pamiec fizyczna:1,99 gb
-dostepna pamiec fiz.: 873 mb (live byl akurat wlaczony)
-calkowity rozmiar pamieci wirtualnej:12,2
-dostepna pamiec wirtualna:10,5 gb
obszar pliku st.:6,28
kiedy plik ustawilem na 2 gb to zmalala p.wirtualna..
ale w procesach i zadaniach plik ma nadal niestala wartosc(zmienia sie dolne wskazanie)
naprawde juz nie wiem co mam zrobic...juz miesiac mecze sie z ta zmiana systemu....chcialbym wrocic do typowego cyklu
sam nic nie bede robil ale jesli mialbym wskazania to pokaze je czlowiekowi ktory to skladal....narazie komputer juz nie wysiada z powodu cpu ale przy ciezkich sesjacj kiedy przekladam szybko pliki w sekwencerze cos prerywa(mini zawieszki)a pamiec 98%