Witam
Mam nx7400 od 2 lat. Raz na jakiś czas komputer totalnie staje - brak reakcji na mysz/klawiaturę.. Ekran zamraża się, dźwięk przestaje grać (i przestaje być rejestrowany). Po chwili sprzęt "odwiesza się" jakby nigdy nic. Używam xp sp3, najnowszych sterowników. Te zwiechy łapie w każdej sytuacji - przy pracy z dźwiękiem, przy bieganiu po www... dość losowo.
Chyba nie muszę nikomu tłumaczyć co oznacza sekundowa przerwa w dostawie dźwięku na imprezie lub w czasie nagrywania ....
jakiekolwiek pomysły?
laptop HP - sekundowe freezy
- macandroll
Re: laptop HP - sekundowe freezy
miałem taki sam problem na swoim FL90..
okazało sie ze powodem była nagrywarka/sterowniki.
tutaj troche mozesz poczytac o tego typu zwieszkach
http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=3585
nie o twoim kompie ale podejrzewam, ze rozwiazanie problemu bedzie podobne. a jesli nie to pojawia sie tam troche pomysłów na to.
Pozdrawiam.
okazało sie ze powodem była nagrywarka/sterowniki.
tutaj troche mozesz poczytac o tego typu zwieszkach
http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=3585
nie o twoim kompie ale podejrzewam, ze rozwiazanie problemu bedzie podobne. a jesli nie to pojawia sie tam troche pomysłów na to.
Pozdrawiam.
...Wyłącz wifi....
wi-fi to swoją drogą :) Przy włączonym wifi mam dropy dźwięku, ale to są raczej milisekundy. Tutaj następuje zupełny freeze (oczywiście gram/nagrywam przy wyłączonym wifi)....
wi-fi to swoją drogą :) Przy włączonym wifi mam dropy dźwięku, ale to są raczej milisekundy. Tutaj następuje zupełny freeze (oczywiście gram/nagrywam przy wyłączonym wifi)....
- macandroll
......Wyłącz wifi....
wi-fi to swoją drogą :) Przy włączonym wifi mam dropy dźwięku, ale to są raczej milisekundy. Tutaj następuje zupełny freeze (oczywiście gram/nagrywam przy wyłączonym wifi).... ...
A masz może firewala kerio? :)
U mnie na starym laptopie działał normalnie, a na nowszym powodował niebieskie ekrany. Zmieniłem na zone alarm i jest ok.
A poza tym Mac rulez ;)
wi-fi to swoją drogą :) Przy włączonym wifi mam dropy dźwięku, ale to są raczej milisekundy. Tutaj następuje zupełny freeze (oczywiście gram/nagrywam przy wyłączonym wifi).... ...
A masz może firewala kerio? :)
U mnie na starym laptopie działał normalnie, a na nowszym powodował niebieskie ekrany. Zmieniłem na zone alarm i jest ok.
A poza tym Mac rulez ;)
Muzyk, gitarzysta
Ja za to mam czasami kompletne świrowanie klawiatury- jak piszę wypowiedź to NAGLE przełącza mi się inne okno, zaznacza się coś samo, a np. odtwarzając dźwięk w Winampie mam porządne zacięcie na pół sekundy, a w FL mam nagłe skoki obciążenia z 30% na 99% (każdy wie, czym to owocuje- niemiłe to dla ucha doprawdy)
Używam avasta- może to robić jakieś fiksy w systemie?

Używam avasta- może to robić jakieś fiksy w systemie?
Stay Psychedelic People!