RME HDSP 9632 - problem z instalacją

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Paweł
Re: RME HDSP 9632 - problem z instalacją

Post autor: Paweł » czwartek 14 maja 2009, 12:55

......No niestety Logic biedak już nie nadąża... Nowe stery chyba go załatwiły :/ na Reaperze bez problemu......
Sam tez padłem ostatnio ofiarą "problemu sterownikowego". Otóż przyszedł czas na reinstalkę, a ponieważ ostatnio doszło mi trochę nowości, postanowiłem zrobić wszystko od nowa, a nie przywoływać obrazu. No i mam to samo. Od sterów 3.057 w Logic'u z Multifacem II nie da się pracować w latencjach innych niż 6 i 3 ms. Ale bardziej zagięło mnie to, że sprawdziłem w robocie na HDSP 9632 + 3.075 i pracuje z innymi latencjami! Szok. Teraz jestem na etapie badań co powoduje takie zachowanie, ale trzeba przyznać że jest to frustrujące.

Dam znać jak uda mi się coś wyrzeźbić. Ale prawda jest taka, że mój ulubiony Logic rzeczywiscie już "nie nadąża". Problemy z kompensacją latencji itp. Fakt że już od jakiegoś czasu rozglądam się za sensowną alternatywą, ale żaden konkurent mi nie pasuje w 100%. Najbardziej skłaniam się obecnie ku Reaperowi, ale brak wbudowanego edytora audio i kilka innych pierdół do wielu moich zastosowań go dyskwalifikuje. Ale fakt, jest lekki i w miarę przyjazny.

ODPOWIEDZ