Zewn. kontroler SATA typu "hot-swap"

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
WG
Zewn. kontroler SATA typu "hot-swap"

Post autor: WG » środa 25 mar 2009, 23:01

Możecie coś polecić jako kontroler zewnętrzny do dysku twardego do SATA na USB 2.0 najchętniej ?

Chodzi mi o coś takiego co działałoby w ten sposób, że tylko wsuwam dysk, chyba, że z waszych doświadczeń wynika, że lepiej tego unikać (bo z czasem styki się psują od tego wsuwania) i lepiej kupić "zapinany" ręcznie.

Także ciekaw też jestem opinii na ten temat co lepsze, praktyczniejsze i niezawodne i w co się nie pakować by nie przysparzać sobie nowych problemów.

Do ATA mam taką "sztukę" rozbroiłem to kiedyś z takiego zewn. obudowy kontrolera i wziąłem sam środek, podpinam tylko dysk i śmiga. Działa nieźle, przez kilka lat zero problemów. Może tym tropem pójść

WG

Re: Zewn. kontroler SATA typu "hot-swap"

Post autor: WG » środa 25 mar 2009, 23:17

Jeszcze dopinając się pod temat:

Ktoś wie ile kosztuje odtworzenie danych z dysku twardego w serwisie Ontrack teraz nazywa się chyba Kroll Ontrack (kiedyś padła mi elektronika dysku twardego, w sumie na moje życzenie ;) a programowo nie da się tego naprawić) ?

ODPOWIEDZ