My Book Studio Edition HD

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
delorjan
Re: My Book Studio Edition HD

Post autor: delorjan » poniedziałek 02 mar 2009, 18:09

Nawet na stronie WD podają, że ta linia (stąd też pewnie "Book" w nazwie) projektowana była z myślą o Apple jeśli chodzi o design :)

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » poniedziałek 02 mar 2009, 18:57

......
Przecież apple to produkuje przede wszystkim oprogramowanie (i firmy należące do apple).
Co do podzespołów to w większości to zlecenia dla innych firm, produkujących równiez podzespoły do PC, sygnowane na końcu jabłkiem.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » poniedziałek 02 mar 2009, 18:59

Sam też lubię gadżety, chociaż rzadko kupuję ze względu na ceny. :)
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 02 mar 2009, 19:03

...Nawet na stronie WD podają, że ta linia (stąd też pewnie "Book" w nazwie) projektowana była z myślą o Apple jeśli chodzi o design :)...
Jak nietrudno się domyślić "Book" jest w nazwie, bo obudowa ma kształt książki. Czyżbyś sugerował, że nawiązuje do nazwy przenośnych komputerków Apple, tak jakby ich nazwa (iBook/MacBook) była tak fenomenalnie oryginalna?

Żeby dyskusja nie była jałowa, chciałbym zwrócić uwagę, że pewna wspólnota z produktami Apple jednak jest: również tu mamy przykład dokonywania wyboru wyraźnie gorszego produktu tylko dlatego, że ładnie wygląda. Rozumiem, gdy takiego wyboru dokonuje "legalna blondynka", ale gdy robi to wydawałoby się świadomy technicznie użytkownik, wtedy ręce opadają.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 03 mar 2009, 02:40

......Nawet na stronie WD podają, że ta linia (stąd też pewnie "Book" w nazwie) projektowana była z myślą o Apple jeśli chodzi o design :)...
Jak nietrudno się domyślić "Book" jest w nazwie, bo obudowa ma kształt książki. Czyżbyś sugerował, że nawiązuje do nazwy przenośnych komputerków Apple, tak jakby ich nazwa (iBook/MacBook) była tak fenomenalnie oryginalna?

Żeby dyskusja nie była jałowa, chciałbym zwrócić uwagę, że pewna wspólnota z produktami Apple jednak jest: również tu mamy przykład dokonywania wyboru wyraźnie gorszego produktu tylko dlatego, że ładnie wygląda. Rozumiem, gdy takiego wyboru dokonuje "legalna blondynka", ale gdy robi to wydawałoby się świadomy technicznie użytkownik, wtedy ręce opadają....
Wiem wiem ta uszczypliwość to do mnie ale wybrałem przede wszystkim ze względu na mnogość połączeń szczególnie firewire800 bo mam taką dziurę w kompie i jak piszą to działa ,można też dokupić kontroler sATA expres i wtedy transmisja danych jest błyskawiczna, sprzęt polecają koledzy na forum, głośność pracy hm, zobaczymy i tak wszystko mam w szczelnym racku z szybką z przodu i wentylacją z tyłu więc mi to bezpośrednio w uszy nie szumi.
Ale ewentualnie też chętnie posłucham twojej sugestii co do tego rodzaju dysku.

ODPOWIEDZ