Moim zdaniem to skandal!

Tutaj można podyskutować na tematy związane z prawami autorskimi, produkcją i rozpowszechnianiem oraz wszelkie inne wymagające wiedzy prawniczej.
Awatar użytkownika
JosephBra
Moim zdaniem to skandal!

Post autor: JosephBra » czwartek 04 sty 2007, 23:13

Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

R.B.

Re: Moim zdaniem to skandal!

Post autor: R.B. » czwartek 04 sty 2007, 23:18

...http://www.mpro.pl/instrumenty.php ...
no tak !!,ale to wlasnie jest samo życie hahahhaaha
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
MX

Post autor: MX » czwartek 04 sty 2007, 23:23

......http://www.mpro.pl/instrumenty.php ...
no tak !!,ale to wlasnie jest samo życie hahahhaaha...
Widocznie na "ściągarkach" P2P była noworoczna promocja.
Nie warto kupować z przeceny ;)
Hammond SK1

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » czwartek 04 sty 2007, 23:35

artykuly tez maja pirackie...
chyba zglosze sie po wierszowke bo jeden wlasny znalazlem nawet... plus - nic dziwnego- jeszcze kilka z EiS... rece opadaja...
http://www.superstereo.pl

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » piątek 05 sty 2007, 08:18

skandal skandalem - kijem Wisły nie zawrócisz... było i będzie - ot taka mentalność.

Kogo stać ten wie, że samopoczucie z posiadania orginału jest o wiele wyższe niż banan na ryju za ściagniecie czegoś z netu.

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » piątek 05 sty 2007, 10:53

a jeszcze wieksza satysfakcja jest jak kolega ma wszystkie programy i audi a6 a ty masz 1 program oryginalny z błogosławieństwem zaiksów i innych badziewi... i fiata 126p lub łyżworolki...
:) życie to walka o największe korzyści po najmniejszych kosztach... nawet dzikie zwierzęta nie idą do wodopoju na około kontynentu tylko przecinają w poprzek......
to że program daje sie kopiować to problem twórców... tak samo problemem antylopy jest to że da się złapać drapieżnikowi...
ewolucjonizm.....
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » piątek 05 sty 2007, 11:59

mnie tam najbardziej przeraża ortografia...
Bo w temacie piractwa to szkoda słów.
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
Sixtus

Post autor: Sixtus » piątek 05 sty 2007, 12:01

...a jeszcze wieksza satysfakcja jest jak kolega ma wszystkie programy i audi a6 a ty masz 1 program oryginalny z błogosławieństwem zaiksów i innych badziewi... i fiata 126p lub łyżworolki...
:) życie to walka o największe korzyści po najmniejszych kosztach... nawet dzikie zwierzęta nie idą do wodopoju na około kontynentu tylko przecinają w poprzek......
to że program daje sie kopiować to problem twórców... tak samo problemem antylopy jest to że da się złapać drapieżnikowi...
ewolucjonizm........
Czyli - jesli ktos wlamie sie do Twojego samochodu - to Twoj problem, bo nie zalozyles mu zamka pancernego. Albo najlepiej 4.
Roznie mozna probowac tlumaczyc piractwo, ale w ten sposob, to troche bezczelne, nawet chamskie
Sixtus

Awatar użytkownika
Jurek1971
Kontakt:

Post autor: Jurek1971 » piątek 05 sty 2007, 12:11

Jeżeli ktoś poważnie myśli o sztuce, to ostatecznie w twojej wypowiedzi liczy się to kim jesteś, a nie ile masz programów i jaki samochód.

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » piątek 05 sty 2007, 12:29

idealistą wydaje sie że za pomocą prawa stanowionego z jednostek pasożytujących można zrobić organizmy niezależnie funkcjonujące (tzw resocjalizacja...) .... niestety nie da rady... zadajmy sobie pytanie dlaczego przykładowo lwica która upolowała zwierzynę nie musi sie bać że przyjdzie inny zwierz i jej to zabierze... naturalnie lwy nie maja policji i dziennika ustaw a wszyscy respektują ich prawo naturalne...
jeżeli jakiś intruz znalazł by sie bez mojej zgody w moim samochodzie stało by sie z nim to samo co w sytuacji w której chciał by zabrac zdobycz owej lwicy... powiedzmy tak... to był by jego ostatni błąd w życiu... dlatego w sposób naturalny patologie zamiast nieudolnie resocjalizowane w sposób ewolucyjny nie stawały sie większością naszego stada... i w konsekwencji zgoda buduje niezgoda rujnuje skazany by był na wyginięcie...
co do własności ... złodziejstwem jest zabranie przedmiotu innej osobie bez jej zgody... w tym przypadku koleś w/w artykule nie pytał sie jakie zabezpieczenia w domu ma własciciel nośnika tylko kto udostępnia kopie... wiec ktoś kto kupił pustą płyte cd jest jej właścicielem i co na tej płycie jest nagrane to jego sprawa... najważniejsze jest że fizycznie płyta jest jego własnością...i jeżeli ktoś mu taką płyte rekwiruje jest fizycznym złodziejem...
podsumowując kraść można ciała fizyczne...

co do sztuki....
sztuka zawsze był towarem i wartość tej ceny uzależniona była od tego ile subiektywnie ktoś ją wyceniał... dla mnie płyta ich3 jest nic nie warta w stosunku do np mozarta... pytam dlaczego są w tej samej cenie...??? dlatego wprowadzanie normatywizmu w sztuke jest patologicznym zjawiskiem w kontekście czystości sztuki... jeżeli sztuka jest wielka nie trzeba wystawiac jej metki z napisem 60zł tylko kto ma ochote zapłaci za nią nawet 1000zł jeżeli uzna to za stosowne.. liczy sie dobra wola....
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

ODPOWIEDZ