Licencja DJ'A

Tutaj można podyskutować na tematy związane z prawami autorskimi, produkcją i rozpowszechnianiem oraz wszelkie inne wymagające wiedzy prawniczej.
DJPIT
Licencja DJ'A

Post autor: DJPIT » sobota 08 paź 2005, 15:08

Witam gdzie w woj.opolskim jest jakaś szkoła dla dj'a ,gdzie moge dostać licencje?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
blacksoul

Re: Licencja DJ'A

Post autor: blacksoul » sobota 08 paź 2005, 16:14

...Witam gdzie w woj.opolskim jest jakaś szkoła dla dj'a ,gdzie moge dostać licencje?

Pozdrawiam

...

bez komentarza ;)
...bez ciemności nie ma snów...

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 08 paź 2005, 16:37

......Witam gdzie w woj.opolskim jest jakaś szkoła dla dj'a ,gdzie moge dostać licencje?

Pozdrawiam

...

To chyba jakis zart! W moim odczuciu DJem nie jest osoba, ktora ma dyplom, bo nauczyla sie do jego obrony na podstawie wiedzy z ksiazek. DJ-ka to raczej praca dla osob z najlepszym wyczuciem rytmu, czujacych, co jest grane. Inna rzecz to prezenter muzyki, gdzie wiekszy nacisk kladzie sie na mowe (prezentacje nagran itp.), niz na sposob miksowania kazdych kolejnych utworow. Zreszta, na co komu taki dyplom/taka licencja?!

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » sobota 08 paź 2005, 22:15

.........Witam gdzie w woj.opolskim jest jakaś szkoła dla dj'a ,gdzie moge dostać licencje?

Pozdrawiam

...

To chyba jakis zart! W moim odczuciu DJem nie jest osoba, ktora ma dyplom, bo nauczyla sie do jego obrony na podstawie wiedzy z ksiazek. DJ-ka to raczej praca dla osob z najlepszym wyczuciem rytmu, czujacych, co jest grane. Inna rzecz to prezenter muzyki, gdzie wiekszy nacisk kladzie sie na mowe (prezentacje nagran itp.), niz na sposob miksowania kazdych kolejnych utworow. Zreszta, na co komu taki dyplom/taka licencja?! ...

ciekawe dlaczego p.Admin nie wykasował tego tematu, jezeli wykasował moj o mikrofonach, ktory byl normlany pozdrawiam panie Admin

Awatar użytkownika
furlag

Post autor: furlag » sobota 08 paź 2005, 22:36

............Witam gdzie w woj.opolskim jest jakaś szkoła dla dj'a ,gdzie moge dostać licencje?

Pozdrawiam

...

było już o tym......co to za dj z papierkiem.......ja tego nie czujesz, to i tak ci nie wyjdzie.......obsługi cd-ków sie można nauczyc we własnym zakresie.........
Próbuje bawić sie formą sztuki jaką jest muzyka...

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » sobota 08 paź 2005, 23:55

.........Witam gdzie w woj.opolskim jest jakaś szkoła dla dj'a ,gdzie moge dostać licencje?

Pozdrawiam

...

To chyba jakis zart! W moim odczuciu DJem nie jest osoba, ktora ma dyplom, bo nauczyla sie do jego obrony na podstawie wiedzy z ksiazek. DJ-ka to raczej praca dla osob z najlepszym wyczuciem rytmu, czujacych, co jest grane. Inna rzecz to prezenter muzyki, gdzie wiekszy nacisk kladzie sie na mowe (prezentacje nagran itp.), niz na sposob miksowania kazdych kolejnych utworow. Zreszta, na co komu taki dyplom/taka licencja?! ...

Chyba trochę nietrafnie sformułowane pytanie, bo owszem ze szkołą to przegięcie, ale licencję KAŻDY DJ posiadać powinien, bo bez licencji gra bezprawnie na np. imprezach (tak było 2 lata temu - nie sądze, żeby się coś zmieniło)
Pozdrawiam

DJPIT

Post autor: DJPIT » niedziela 09 paź 2005, 13:07

no moze ze szkola przesadziełem ale chodzi mi gdzie moge dotac papierek bo z tym mozna łatwiej prace znalezc i byc na legalu, bo grac juz umiem

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » niedziela 09 paź 2005, 15:15

...no moze ze szkola przesadziełem ale chodzi mi gdzie moge dotac papierek bo z tym mozna łatwiej prace znalezc i byc na legalu, bo grac juz umiem ...

..a czy granie, bez papierów jest nielegalne?

Daj spokój.

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » niedziela 09 paź 2005, 15:24

......no moze ze szkola przesadziełem ale chodzi mi gdzie moge dotac papierek bo z tym mozna łatwiej prace znalezc i byc na legalu, bo grac juz umiem ...

..a czy granie, bez papierów jest nielegalne?

Daj spokój....

Owszem, żeby grać na imprezach ogólnopolskich, a nawet i mniejszych trzeba posiadać licencję - inaczej gra się bezprawnie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » niedziela 09 paź 2005, 15:28

O, to zwracam honor. Tego nie wiedziałem. A takowej linencji to kto udziela?

ODPOWIEDZ