Cubase LE - zagubiona faktura
Re: Cubase LE - zagubiona faktura
Jeśli masz niepewność - poprosić dostawcę o duplikat dokumentu zakupu. Nic prostszego. Sprzedawca nie ma prawa odmówić.
W przypadku kontroli - wszelkie papiery się przydają.
Właśnie problem w tym że sklepu gdzie kupiłem Tascama już nie ma i nie wiem czy mogę legalnie pracować na tym programie nie mając faktury, albo czy jakiś urzędnik nie będzie mnie ciągał po sądach za niemanie faktury chociaż posiadam zakupiony sprzęt i oryginalną płytę oraz program jest zarejestrowany na mnie u Steinberga.
Masz pudełko od sprzętu?Pewnie na nim napisane że program jest częścią zestawu.Z braku laku dobre i to
Faktura w 100% daje spokój ale nie jest wymagana jeśli jestes w stanie udowodnić legalność
...
Jeśli masz niepewność - poprosić dostawcę o duplikat dokumentu zakupu. Nic prostszego. Sprzedawca nie ma prawa odmówić.
W przypadku kontroli - wszelkie papiery się przydają....
To piszesz do dystrybutora ogólnopolskiego. Np z Audiostacją nie ma jakiegokolwiek problemu.
Jak by dystrybutor robił problem zwracasz się się do dyrektora handlowego producenta - z RME nie ma wogóle problemów - tam podobną sprawę załatwiłem w ciągu pół godziny - naprostował dystrybutora.
Zawsze można poprosić o wsparcie rzecznika ds praw konsumenta.
Nie ma opcji, że papierka duplikatu się nie dostanie.
Mój kolega z media markt nawet dostał duplikat paragonu po półtora roku od zakupu na pralkę - potrzebował do gwarancji, a paragon mu zaginął
http://forums.vwvortex.com/member.php?833525-muroda BBCode u2 Start -->profil