Wolna kultura? - ebook

Tutaj można podyskutować na tematy związane z prawami autorskimi, produkcją i rozpowszechnianiem oraz wszelkie inne wymagające wiedzy prawniczej.
zektor
Wolna kultura? - ebook

Post autor: zektor » wtorek 30 wrz 2008, 15:29

http://www.futrega.org/wk/
czy powrócą licencje na sprzęt? co takiego spowodował prehistoryczny fonograf? te i inne dylematy w dosc ciekawym e-booku o prawach intelektualnych i materialnych o granicy dysponowania i chęci ingerowania w dysponowanie... moje osobiste zdanie na temat Creative Commons jest takie że aby życ niekoniecznie muszę tkwic w "prawach" każdy ma swój rozum każdy jest mniej lub bardziej pozytywnie nastawiony do innych ludzi na tym swiecie - ale tez nikt za nikogo nie bedzie czegokolwiek tworzył/zarabiał/sklepował (nie mam tu oczywiscie na mysli np. 'zapracowanych' urzednikow podatkowych) uważam że pięknym gestem jest zaoferowanie czegos dla wolnej kultury ale gotow jestem zaplacic za cos co jest dla mnie dobre z tym że wizja wszędobylskiej policji intelektualnej pozostanie dla mnie patologią nawet kiedy zostanie rozwiazany ostatni problem materialnych ceł... zabunkrowany fonograf zaczyna nadawac

ODPOWIEDZ