Natężenie dźwięku - normy prawne

Tutaj można podyskutować na tematy związane z prawami autorskimi, produkcją i rozpowszechnianiem oraz wszelkie inne wymagające wiedzy prawniczej.
Awatar użytkownika
Ivo_14
Re: Natężenie dźwięku - normy prawne

Post autor: Ivo_14 » poniedziałek 15 wrz 2008, 15:13

ogólnie miałem w swoim życiu trochę do czynienia z policją więc powiem prosto: zakłócanie spoczynku nocnego(22-6) hałasem jest wykroczeniem z art.51 par.1 kodeksu wykroczeń. ostatnio 200zł dostałem za to:-). I wygląda to tak, że na czas nie obejmujący ciszy nocnej możesz sobie wystawić perke przed domem i sąsiedzi mogą ci naskoczyć. ale po co się kłócić z sąsiadami, są przecież maty tłumiące które zakładasz na naciągi i po sprawie.
Konnekt LIVE,Oktava MK-319,Shure SM58, 2xVestax PDX-2000 MKII+Gemini EX-26,

Marcelli

Post autor: Marcelli » poniedziałek 15 wrz 2008, 15:45

...ogólnie miałem w swoim życiu trochę do czynienia z policją więc powiem prosto: zakłócanie spoczynku nocnego(22-6) hałasem jest wykroczeniem z art.51 par.1 kodeksu wykroczeń. ostatnio 200zł dostałem za to:-). I wygląda to tak, że na czas nie obejmujący ciszy nocnej możesz sobie wystawić perke przed domem i sąsiedzi mogą ci naskoczyć. ale po co się kłócić z sąsiadami, są przecież maty tłumiące które zakładasz na naciągi i po sprawie....
Tak odchodząc od tematu na chwilę.
Zbynia...
Ja to się zastanawiam czy Ty czasem nie jesteś ułomny.
Nie masz nic do napisania w tym temacie to poprostu nie pisz i będzie oki.
Dziekuję za zrozumienie.

Natomiast co do tego co piszesz to ja właśnie nie gram w nocy max do 19
Nie gram codziennie.Gram w osobnym budynku,wolnostojącym i właśnie dzielnicowy przyszedł i powiedział owszem grzecznie,że jakby się uparł to pod art.51 K.W. może to podpiąć i tu jest właśnie sedno sprawy.
Pomieszczenie ma być wygłuszone.No tylko do jakiego stopnia?
On nie wie.Więc?
Co do kosiarek,wykaszarek i wszelakich pił to mam je na codzień i to do bólu.
Nawet o godzinie 6.20 potrafią zacząć i to w sobotę kiedy można trochę pospać.Tak potrafią przez kilka godzin dziennie jeżeli tylko jest pogoda.I to jest sprawiedliwość?
Ale dzięki za wszystkie sugestie i opinie.

mh

Post autor: mh » poniedziałek 15 wrz 2008, 15:46

...wy naprawde jesteście ułomni - wszystkie normy prawne wraz z odpowiednimi paragrafami sa na odpowiednich stronach

po co się pytacie skoro wystarczy wpisać w google?...
Zanim się dokopiemy do tych paragrafów to albo się zmieni rząd ;) albo nadejdzie nowa epoka lodowcowa ;)

Niestety, pod sobą mam nadwrażliwych sąsiadów na decybele, przez co tworzenie to udręka- raz mi nawet wykręcili korki :| a teraz to już straszą policją.

A tworzenie na słuchawkach absolutnie nie wchodzi w grę, gdyż miks robiony na słuchawkach to kupa bez przestrzeni
Psychomaniak

ODPOWIEDZ