a) Czy dostaliscie takie cos?
nie jestem autorem, nie korzystam z ZAIKS
b) Co mi daja poszczegolne punkty aneksu (po co to jest?)
np. gdy robisz koncerty samemu to może wygodniej ci samemu inkasować forse od organizatora niż przez pośrednika.
c) Czy powodem dodania tego zakisu nie jest przypadkiem
przegrana sprawa w sadzie -> zaiks & Brathanki?
tylko i wyłącznie. Zgrzytają zębami ale muszą na to pozwolić
[addsig]
ZAIKS - aneks ograniczający jego prawa
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Re: ZAIKS - aneks ograniczający jego prawa
......
Grembo- z calym szacunkie dla Ciebie, szkudlik napisal tylko to co i ja
mam na papierze. A mine chodzilo o wytlumaczenie tego, co jest napisane w tym aneksie - Co mi daja poszczegolne punkty.
Ale potem czesciowo mi to wyjasnil.
szkudlik - dzieki. Choc jeden punkt aneksu juz kumam.
Prosze jeszcze kogos o odpowiedz na punkt nr 2 oraz 3 :)
Grembo- z calym szacunkie dla Ciebie, szkudlik napisal tylko to co i ja
mam na papierze. A mine chodzilo o wytlumaczenie tego, co jest napisane w tym aneksie - Co mi daja poszczegolne punkty.
Ale potem czesciowo mi to wyjasnil.
szkudlik - dzieki. Choc jeden punkt aneksu juz kumam.
Prosze jeszcze kogos o odpowiedz na punkt nr 2 oraz 3 :)
Re: ZAIKS - aneks ograniczający jego prawa
też dostałem to pismo, myślę że jest to po to aby kiedy zechcesz żeby twoich praw za granicą broniła inna organizacja chroniąca prawa autorskie to masz okazję coś takiego zrobić, zapewne jest to związane z jakimś punktem prawa żeby ZAiKS nie został posądzony o praktyki monopolistyczne.
Puki co ściągają dla mnie też tantiemy z zagranicy w tym z USA więc nie mam im po co ograniczać praw. Ale jesli wyjadę na dlużej albo na zawsze to może się wtedy okazać że taki aneks wtedy będzie korzystniej podpisać i odbierać tantiemy od tamtejszych organizacji.
Puki co ściągają dla mnie też tantiemy z zagranicy w tym z USA więc nie mam im po co ograniczać praw. Ale jesli wyjadę na dlużej albo na zawsze to może się wtedy okazać że taki aneks wtedy będzie korzystniej podpisać i odbierać tantiemy od tamtejszych organizacji.