Witam. Chciałbym kupić Band-in-a-Box MegaPAK 2007 dla Windows - $269. Na stronie sklepowej wyczytałem, że można za opłatą 20$ otrzymać wersję pudełkową. Jak to jest z przesyłką i czy trzeba pokryć dodatkowe koszty np. cło lub vat???
Czy nadal jest tak, że jeżeli kupisz program za pośrednictwem Internetu to nie musisz płacić cła, vatu itp. W jaki sposób przy takim Internetowym zakupie uzyskuje się licencję ( jakiś rachunek, umowa, coś innego). Pytam o to wszystko bo nigdy nie robiłem takiej tranzakcji i trochę się obawiam aby nie wdepnąć w problemy. Proszę o odpowiedź ( póki dolar tani ) i rozwianie moich wątpliwości. Pozdrawiam.
Zakup Band-in-a-Box przez Internet - czy zapłacę cło, vat itp.
Mam 39 lat a od 18-tu pracuje jako nauczyciel muzyki. Od kilku lat jako hobby interesuje sie nagrywaniem i realizacja dzwieku. Od trzech lat jestem prenumeratorem Estrada i Studio.
- Miłaszewski
Re: Zakup Band-in-a-Box przez Internet - czy zapłacę cło, vat itp.
Jesli kupisz wersje do sciagniecia z internetu nie zaplacisz Vatu. Nie ma cla na oprogramowanie i sprzet komputerowy. Jesli kupisz wersje pudelkowa pocztowy urzad celny doliczy ci 22% Vatu do ceny zamowienia (program+przesylka), ktory bedziesz musial zaplacic przy odbiorze.
Jesli chodzi o licencje to wiekszosc producentow oferuje rejestracje swoich produktow. Wtedy jesli chcesz sie pochwalic komus o posiadanych programach mozesz zalogowac sie na strone i mu pokazac. Jesli potrzebujesz rachunku zeby wpisac program do stanu swojej firmy i odliczyc go od podatku, wydrukuj rachunek, ktory dostaniesz emailem kupujac program. Tylko wtedy nawet jesli go sciagniesz, to urzad skarbowy moze kazac zaplacic ci Vat.
[addsig]
Jesli chodzi o licencje to wiekszosc producentow oferuje rejestracje swoich produktow. Wtedy jesli chcesz sie pochwalic komus o posiadanych programach mozesz zalogowac sie na strone i mu pokazac. Jesli potrzebujesz rachunku zeby wpisac program do stanu swojej firmy i odliczyc go od podatku, wydrukuj rachunek, ktory dostaniesz emailem kupujac program. Tylko wtedy nawet jesli go sciagniesz, to urzad skarbowy moze kazac zaplacic ci Vat.
[addsig]
- Miłaszewski
Proszę o odpowiedź ( póki dolar tani ) i rozwianie moich wątpliwości. Pozdrawiam.
bedzie jeszcze tanszy
bedzie jeszcze tanszy
...Jesli kupisz wersje do sciagniecia z internetu nie zaplacisz Vatu. Nie ma cla na oprogramowanie i sprzet komputerowy. Jesli kupisz wersje pudelkowa pocztowy urzad celny doliczy ci 22% Vatu do ceny zamowienia (program+przesylka), ktory bedziesz musial zaplacic przy odbiorze.
Dziękuję za odpowiedź. O to mi właśnie chodziło.
Zapomniałem dodać, że jedynym dystrybutorem jest Kanadyjska firma PG Music. Czy to nie zmieni sytuacji jeżeli chodzi o cło???
Zapomniałem dodać, że jedynym dystrybutorem jest Kanadyjska firma PG Music. Czy to nie zmieni sytuacji jeżeli chodzi o cło???
Mam 39 lat a od 18-tu pracuje jako nauczyciel muzyki. Od kilku lat jako hobby interesuje sie nagrywaniem i realizacja dzwieku. Od trzech lat jestem prenumeratorem Estrada i Studio.
Zapomniałem dodać, że jedynym dystrybutorem jest Kanadyjska firma PG Music. Czy to nie zmieni sytuacji jeżeli chodzi o cło??? ...
Jeszcze raz podsunę temat do góry. Pytanie jest to samo :
.........Zapomniałem dodać, że jedynym dystrybutorem jest Kanadyjska firma PG Music. Czy to nie zmieni sytuacji jeżeli chodzi o cło??? .........
Dziękuję za informacje i pozdrawiam.
- Miłaszewski
tak jak pisalem - na oprogramowanie nie ma cla
[addsig]
[addsig]
- FranekZonzel
Szanowny Panie Jacku w jednym z tematów przeczytałem że lepiej kupić pakiet wavesa zamiast Powercore, choc to droższe, ale chciałem zapytać o który pakiet, ewentualnie pakiety Panu chodziło??