Kontroler na USB
Witam - mam ostatnio problem - zmieniłem płytę główna na Gigabyte GA-965P-S3 pod której port USB mam podłączoną klawiaturę M-audio KEYSTATION PRO 88 . Problem polega na tym, że w czasie gdy używam Cubase SX to w najmniej odpowiednim momencie (na ogol po kilkunastu minutach od uruchomienia Cubase) Klawiatura przestaje byc aktywna - problem rozwiązuje zamknięcie Cubase , wyłączenie i ponowne włączenie klawiatury. reinstalacja systemu i sterowników niestety nie pomogła. Czy ktoś wie w czym może by problem? Na poprzedniej płycie ABIT z procesorem Barton 2500 ten problem nie występował. Dopiero po przesiadce na wymienioną płytę z procesorem Core2duo E6400. Co robić?
Re: Kontroler na USB
...Witam - mam ostatnio problem - zmieniłem płytę główna na Gigabyte GA-965P-S3 pod której port USB mam podłączoną klawiaturę M-audio KEYSTATION PRO 88 . Problem polega na tym, że w czasie gdy używam Cubase SX to w najmniej odpowiednim momencie (na ogol po kilkunastu minutach od uruchomienia Cubase) Klawiatura przestaje byc aktywna - problem rozwiązuje zamknięcie Cubase , wyłączenie i ponowne włączenie klawiatury. reinstalacja systemu i sterowników niestety nie pomogła. Czy ktoś wie w czym może by problem? Na poprzedniej płycie ABIT z procesorem Barton 2500 ten problem nie występował. Dopiero po przesiadce na wymienioną płytę z procesorem Core2duo E6400. Co robić?...
Klawiatura zasilana jest teraz przez USB?
Spróbuj podłączyć do niej zasilacz.
Klawiatura zasilana jest teraz przez USB?
Spróbuj podłączyć do niej zasilacz.
www.myspace.com/pchelki
ustawienia portow usb - zakladka zarzadzanie energia - wylacz zezwalanie na wylaczanie portow
do tego jak nie pomoze to sprawdz czy masz zworki na plycie ktore podaja napiecie standby 5v na usb - moze to pomoze ale to jako druga opcja gdy zawiedzie pierwsza
do tego jak nie pomoze to sprawdz czy masz zworki na plycie ktore podaja napiecie standby 5v na usb - moze to pomoze ale to jako druga opcja gdy zawiedzie pierwsza
-
- Kontakt:
skoro jesteś my przy temacje potrów usb i klawiatur sterujacych....
to... gdzie się ustawia latencję dla portów usb... ?
to... gdzie się ustawia latencję dla portów usb... ?
http://www.myspace.com/audiophone
Klawiatura zasilana z USB. Dzieki za odpowiedzi wieczorem sprawdze czy poskutkuje. Pozdrawiam.

Zbynia a gdzie ja znajdę ustawienia portów USB? albo jestem ślepy albo tego nie ma w panelu sterowania :(
Ok Zbynia już mam tą zakładkę. jak będę w domu na Swoim komputerze to sprawdze czy pomogło :) Dzieki serdeczne!!
gdzie się ustawia latencję dla portów usb... ?...
Z tego co wiem to w biosie
Z tego co wiem to w biosie
www.myspace.com/pchelki
nie w biosie - latencje dla portow ustawia sie w systemie najlepiej jakism programikiem do tuningu bo dokladnych zakladak w regedicie nie pamietam - ja to zmienialem nLite jak robilem startowke windowsa - to nawet nie tyle latencja co czestotliwosc probkowania portu ale ma to wplyw wlasnie na latencje