...bajki opowiadasz

Nawet facet z Filharmonii nie może być tak głupi

Lepiej opowiedz o tym fleciście od AutoTune'a
Aaa, no tak, tak, mialem specjalne zlecenie na muzyke dawna, sami muzycy z filharmonii, niby powazna sprawa. Flecista sie spieszyl, na inne nagranie w Waraszawie, chyba do S1, juz dokladnie nie pamietam. W kazdym razie muzyka sredniowiecza, instrumenty takie jak trombity, szalamaje itp. z zasady niestrojace, a i caly ich urok w tym niestrojeniu! Flecista zdenerwowany jakimis podrzutkami, czy poprawkami zapytal, czy mam hardware'owego autotune, bo w tym studio, do ktorego jedzie, wlaczaja mu Autotune'a. Na poczatku nie zareagowalem, ale po chwili zapytalem, jak sobie tam radzi realizator z przesluchami , skoro caly sklad orkiestry gra, a Autotune ma stroic tylko flet. Uslyszalem, ze nie ma przesluchow - mikrofon stoi kolo fletu pomiedzy innymi instrumentami i to wystarczy...
BTW dopiero co pisalem na p.r.m.b o innych
ciezkich przypadkach...
Ja miałem okazje grać jako saport przed Andy Fletcherem(to współzałożyciel i członeg legendarnej grupy Depeche Mode).Po rozłożeniu swojego sprzętu na scenie po próbie,jeden z akustyków firmy nagłośnieniowej stawia mi mikrofon przy moich klawiszach.Ponieważ nie śpiewam w swoim zespole z powodu braku talentu,tylko gram na klawiszach,zapytałem po co mi stawia ten wielki stojak mikrofonowy z tym mikrofonem,a on mi odpowiada,że muszę jakoś dobrze wyglądać za tymi klawiszami i dobrze też by było,abym udawał że śpiewam.No i jakoś to wygłądało,ha,ha.
Jestem klawiszowcem i producentem muzyki Electro,Synth-Pop.