Polski hip-hop - mix i mastering

Preferujemy sytuacje autentyczne. Humor skopiowany z zasobów internetu zupełnie nas nie interesuje.
Awatar użytkownika
PoTinA
Re: Polski hip-hop - mix i mastering

Post autor: PoTinA » wtorek 22 kwie 2008, 14:23

Ja proponuje posluchac tego http://biszoerkay.bydgoskirap.pl/ moim skromnym zdaniem taka produkcja podwaza to ze polski hh to tylko bluzganie itp.Tylko dlaczego takie produkcje nie sa wydawane na legalu??

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 22 kwie 2008, 14:29

...Ja proponuje posluchac tego http://biszoerkay.bydgoskirap.pl/ moim skromnym zdaniem taka produkcja podwaza to ze polski hh to tylko bluzganie itp.Tylko dlaczego takie produkcje nie sa wydawane na legalu??...
Bo nie ma na to chętnych. Nie ma HWDP i palenia jointów z browcem w ręku na ławce Chociaż to smutne raczej

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » wtorek 22 kwie 2008, 15:04

wszystko co probowalo byc inne i na poziomie bylo zawsze olewane. pierwsze z brzegu: Fisz i jego pierwsza plyta. "prawdziwi" uwazali ze to syf bo teksty wymagaly myslenia i urzycia szarych komorek, a to juz za duzo bylo...

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » wtorek 22 kwie 2008, 15:08

Zawsze będę uważał że każdy powinien słuchać tego co mu się podoba.

To prawda, ta kultura ma wiele sprzeczności. I hip hop jest kultura zbuntowanych konsumpcjonistów. Nie oszukujmy się.
Brak pomysłu w tej chwili...

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 22 kwie 2008, 15:10

...wszystko co probowalo byc inne i na poziomie bylo zawsze olewane. pierwsze z brzegu: Fisz i jego pierwsza plyta. "prawdziwi" uwazali ze to syf bo teksty wymagaly myslenia i urzycia szarych komorek, a to juz za duzo bylo......
Otóż to. I w ten oto właśnie sposób się cofa owy gatunek. I to nie tylko w Polsce.

P.S.: Polepione dźwięki Fisza, to bardzo dobra i przemyślana płyta!

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » wtorek 22 kwie 2008, 15:35

do typa co pisal ze teksty to "jestem lepszy, ty jestes gorszy":
zapraszam cie czlowieku do napisania dobregooo braggoowegoo tracku przesaczonego panczami i jestem pewien ze nic ciekawego by z tego nie wyszloo...

powtarzam sie ale chyba musze bo wiekszosc nie kuma:
jezeeli byscie sluchali tej muzyki od dluzszego czasu, a nie tak powierzchownie... zauważylibyście ze saaa ekipy/artysci ktorzy naprawdee twoorzaa na wysokim poziomie... np ostatnie 2 single piha, takich metafor, przenosni i porownan w zyciu nie slyszalem
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 22 kwie 2008, 15:39

jezeeli byscie sluchali tej muzyki od dluzszego czasu, a nie tak powierzchownie... zauważylibyście ze saaa ekipy/artysci ktorzy naprawdee twoorzaa na wysokim poziomie... np ostatnie 2 single piha, takich metafor, przenosni i porownan w zyciu nie slyszalem...
Siedziałem w tym 8 lat. To cgyba starczy, żeby móc oceniać dzisiejszą sytuacje. Jest źle (nawet bardzo) i poraz kolejny powtórzę, że to co jest na poziomie, to tylko "poniżejdziesięciu" procent.

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » wtorek 22 kwie 2008, 15:59

ja okolo szesc, ale prawdziwi to prawdziwi i tylko oni sie znaja

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » wtorek 22 kwie 2008, 16:02

...do typa co pisal ze teksty to "jestem lepszy, ty jestes gorszy":
zapraszam cie czlowieku do napisania dobregooo braggoowegoo tracku przesaczonego panczami i jestem pewien ze nic ciekawego by z tego nie wyszloo...

a co ma jedno do drugiego? tekst ktory podalem to jest przewazajacy przyklad tego jakie sa obecnie teksty.
Nie rozumiem co ma miec do rzeczy napisanie przeze mnie tekstu. ja sie tym nie zajmuje bo wiem ze to nie moja broszka, i wielu tez powinno dac sobie z tym spokoj bo sie do tego nie nadaje

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » wtorek 22 kwie 2008, 16:16

...do typa co pisal ze teksty to "jestem lepszy, ty jestes gorszy":

jezeeli byscie sluchali tej muzyki od dluzszego czasu, a nie tak powierzchownie... zauważylibyście ze saaa ekipy/artysci ktorzy naprawdee twoorzaa na wysokim poziomie... np ostatnie 2 single piha, takich metafor, przenosni i porownan w zyciu nie slyszalem...

Proszę Cię z tym Pihem. Już więcej Vnm'a albo Jimsona ostatnie płyty miały dobrych metafor. Nie pytam zatem o wiek.
Co do bragga. Jest to nieodłączny element rapu. Ale bragga na poziomie typa na poziomie. Reszta to kpina.
Brak pomysłu w tej chwili...

ODPOWIEDZ