lepszym czlowiekiem? Ale nie o tym. Przypomne: rozmowa poszla dwuwatkowo. Pierwszy watek dotyczyl samego rapu (najwiecej mowa o polskim), proby oceny pod katem artystycznym (jak dla mnie, co mowilem - poza wyjatkami liczonymi na palcach jednej reki generalnie mamy do czynienia z pustackim badziewiem, w dodatku intencjonalnie opartym
na tworczym zlodziejstwie). Mowa tez byla o samym HH. I tutaj tez
zdanie mam jakie mam i jego nie zmieniam. Jest to najbardziej prymitywna subkultura w historii tredow okolomuzycznych. Calkowicie bezideowa,
w srodowisku oparta na totalnym pozerstwie, kulcie twardego czarnego ziomala, czesto apoteozie zwyklej bandziorki. Nie widze DOSLOWNIE jednej nowatorskiej, wartosciowej idei - oryginalnej, albo chociazby do przemyslenia koncepcji na zycie, alternatywy wobec kontestowanego stanu rzeczy, ciekawej formy estetycznej (nawet graffiti zerzneli i asymilowali) o ktorej mozna by powiedziec, ze HH ja zapoczatkowal.
Ale to nie dziwne, zwazywszy, ze 98 procent "tfurcuf" HH to przeciez nie artysci tylko nie radzacy sobie z rzeczywistoscia tryglodyci :) (nawet nie napisze "socjopatyczni tryglodyci", bo to z reguly ludzie pozbawieni nie tylko inteligencji ale i charakteru - ofiary losu, ktorym starcza jedynie wyobrazni na kulturowo podana im na tacy "socjopatie" :)
Nic dziwnego, ze komercha polknela ten gatunek tak blyskawicznie. Biedne pszczolki stekaja na stawiajacy im zbyt wygorowane wymagania swiat, a panowie w garniturach (szereg branz) wesolo klepia ich po pleckach i zgraniaja caly miodek :)

Człowieku, nie wiesz co piszesz. Twój brak wiedzy co do dzisiejszego, polskiego rapu jest żenujący. A strasznie wypisujesz na tym forum swoje mądrości... Naprawdę, żal mi ciebie. Wrzucasz ludzi do jednego worka.
Kto podłapał to podłapał i nawija teksty o tej biedzie i innych przykrych rzeczach, z którymi się prawdopodobnie nie styka. I to leci w tv, o tym słyszysz. Ale naprawdę, zrób to już nie dla siebie, ale dla otoczenia, żebyś kolejny raz nie wyszedł na idiotę i wysil się, poszukaj kilku dobrych płyt z podziemia. Można je za darmo ściągnąć. Np. Smarki Smark- "Moda na ep", Jimson "Gorączka w parku igieł". Z mainstreamu to Łona.
Jeśli po przesłuchaniu tego dalej będziesz twierdził, że ludzie kończący dobre studia, robiący rap to idioci to pogratuluję ci otwartości.
Ekhm... Wishmaster- 26 kwietnia w Krakowie jest marsz tolerancji. Pewnie ucieszy cię wiadomość, że planują kontrmanifestację przeciwnicy ;]