Polski hip-hop - mix i mastering

Preferujemy sytuacje autentyczne. Humor skopiowany z zasobów internetu zupełnie nas nie interesuje.
Awatar użytkownika
Veron
Re: Polski hip-hop - mix i mastering

Post autor: Veron » piątek 25 kwie 2008, 11:06

...Zamieszales, Oyciec :) Nikt tutaj nie obwinia muzyki za zlo, chociaz inna sprawa - pytanie: czy mlody gnojek wychowujacy sie (i snobujacy) na tekstach "gangsta" czy "cop-killerow" stanie sie bardziej moralnym,
lepszym czlowiekiem? Ale nie o tym. Przypomne: rozmowa poszla dwuwatkowo. Pierwszy watek dotyczyl samego rapu (najwiecej mowa o polskim), proby oceny pod katem artystycznym (jak dla mnie, co mowilem - poza wyjatkami liczonymi na palcach jednej reki generalnie mamy do czynienia z pustackim badziewiem, w dodatku intencjonalnie opartym
na tworczym zlodziejstwie). Mowa tez byla o samym HH. I tutaj tez
zdanie mam jakie mam i jego nie zmieniam. Jest to najbardziej prymitywna subkultura w historii tredow okolomuzycznych. Calkowicie bezideowa,
w srodowisku oparta na totalnym pozerstwie, kulcie twardego czarnego ziomala, czesto apoteozie zwyklej bandziorki. Nie widze DOSLOWNIE jednej nowatorskiej, wartosciowej idei - oryginalnej, albo chociazby do przemyslenia koncepcji na zycie, alternatywy wobec kontestowanego stanu rzeczy, ciekawej formy estetycznej (nawet graffiti zerzneli i asymilowali) o ktorej mozna by powiedziec, ze HH ja zapoczatkowal.
Ale to nie dziwne, zwazywszy, ze 98 procent "tfurcuf" HH to przeciez nie artysci tylko nie radzacy sobie z rzeczywistoscia tryglodyci :) (nawet nie napisze "socjopatyczni tryglodyci", bo to z reguly ludzie pozbawieni nie tylko inteligencji ale i charakteru - ofiary losu, ktorym starcza jedynie wyobrazni na kulturowo podana im na tacy "socjopatie" :)
Nic dziwnego, ze komercha polknela ten gatunek tak blyskawicznie. Biedne pszczolki stekaja na stawiajacy im zbyt wygorowane wymagania swiat, a panowie w garniturach (szereg branz) wesolo klepia ich po pleckach i zgraniaja caly miodek :) ...

Człowieku, nie wiesz co piszesz. Twój brak wiedzy co do dzisiejszego, polskiego rapu jest żenujący. A strasznie wypisujesz na tym forum swoje mądrości... Naprawdę, żal mi ciebie. Wrzucasz ludzi do jednego worka.
Kto podłapał to podłapał i nawija teksty o tej biedzie i innych przykrych rzeczach, z którymi się prawdopodobnie nie styka. I to leci w tv, o tym słyszysz. Ale naprawdę, zrób to już nie dla siebie, ale dla otoczenia, żebyś kolejny raz nie wyszedł na idiotę i wysil się, poszukaj kilku dobrych płyt z podziemia. Można je za darmo ściągnąć. Np. Smarki Smark- "Moda na ep", Jimson "Gorączka w parku igieł". Z mainstreamu to Łona.
Jeśli po przesłuchaniu tego dalej będziesz twierdził, że ludzie kończący dobre studia, robiący rap to idioci to pogratuluję ci otwartości.
Ekhm... Wishmaster- 26 kwietnia w Krakowie jest marsz tolerancji. Pewnie ucieszy cię wiadomość, że planują kontrmanifestację przeciwnicy ;]
Brak pomysłu w tej chwili...

Awatar użytkownika
wishmaster

Post autor: wishmaster » piątek 25 kwie 2008, 11:28

Goraczka w parku igiel? fajny, oryginalny tytul...
...ale ale... cos mi sie przypomnialo...

...The Panic in Needle Park...
(zapewne zbieznosc przypadkowa, jak zwykle w HH)
...................

Uczestnictwo w homoprocesjach, bez wzgledu na strone barykady - jawne homo vs. krypto homo interesuje mnie dokladnie tyle co "parki igiel" :)
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » piątek 25 kwie 2008, 11:35

hmmm. otwierajac ten temat bylem pewien ze znajda sie osoby ktore zaczna jechac cala kulture hip hopu zaczynajac od blokersow a konczac na ideologi itd itd..

Moje zdanie brzmi tak ze ten temat powinien byc dawno zakaczony..
Ja slucham bardzo duzo hip hopu i muzyk ktore sie z nim wiaza, mam dosc odmienne zdania niz wasze szczegolnie tych ktorzy jada wszystko co z tym zwiazane, przeczytalem kilka watpow w temacie i to mi wystarczylo..
Otoz dorzo z ws pisze ze w tej muzyce nie ma nic ciekaqego , ze wszystko zostalo wziete ze stanow itd, i z tym moge sie zgodzic tam to sie wszystko zaczelo a cze jest cos w tym zleo ze polacy chca tez to robic? jak chca niech robia ale to nie swiadczy o tym ze naleza do tej subkultury,wiekszosc chlopakow 'blokersow' z osiedla nie wie tak naprawde czym jest hip hop, kieruja sie tym ze akurat to jest na topie, sluchaja muzyki bo tam moga uslyszec przeklenstwa itd ... ale to nie znaczy ze z kazdym tak jest.
mnie takze mecza texty typu jestem z ''jestem z blokowiska , wychowalem sie na ulicy' polski hip hop w tym temaie akurat troche sie zastal , ale nie kazdy artysta tak nawija , takze w stanach staje sie nudne nawijanie ze jestm bogaty mam pelno fur i dz..ki w lozku'' wiekszosc z was wlasnie takie cos odbiera ale zaglebiajac sie doklandiej mozna znalezc takie rzeczy ktorych nawet nie mozecie soebie wyobrazic. kazda muzyke mozna krytykowac jak sie jej nie slucha i jej nie czuje , o gustach nie mozna rozmawiac jeden slucha tego i jeden tego , a to ze na forum pojawiaja sie glupoty z niebios o materingu itd to trzeba sie smiac a nie zaczynac jechac muzyke , poniewaz sa to dzieciaki ktore potrafia sie przechwalac i ich pewnosc siebie jest strasznie zachwiana.Moglbym pisac o tym cale dnie ale niestety mi sie nie chce...

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » piątek 25 kwie 2008, 11:37

...Goraczka w parku igiel? fajny, oryginalny tytul...
...ale ale... cos mi sie przypomnialo...

...The Panic in Needle Park...
(zapewne zbieznosc przypadkowa, jak zwykle w HH)
...................

Uczestnictwo w homoprocesjach, bez wzgledu na strone barykady - jawne homo vs. krypto homo interesuje mnie dokladnie tyle co "parki igiel" :)...

Widzisz... Nawet nie sprawdziłeś o co chodzi z tym tytułem. Czyli jednak jesteś pustym, małointeresującym arogantem. Będziesz do końca trzymał się swojej wersji bo dzieciaki w szerokich spodniach słuchający hemp gru bili cię w szkole zaraz po tym jak biegłeś do pani nauczycielki naskarżyć, że powiedzieli słowo na k... Nie pozdrawiam

Awatar użytkownika
wishmaster

Post autor: wishmaster » piątek 25 kwie 2008, 11:51

A ja cieee pooozdrawiamm, yo ziom!
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » piątek 25 kwie 2008, 12:10

...A ja cieee pooozdrawiamm, yo ziom! ...
Ave satan, przekocie...

crossover

Post autor: crossover » piątek 25 kwie 2008, 12:47

popieram Verona, wishmaster znasz moze Afro Kolektyw o którym mówiłem a do wypowiedzi której sie nie odniosłeś? znasz Jimsona? Łonę? Gresa? Dużego Pe? z zagranicy Cunninlynguists? Gift Of Gab'a? Tonedeff'a? Looptroop? nie znasz ale Cie to nie interesuje bo dla Ciebie cały rap i tak jest zły.. załosne po prostu..i Ty chcesz uchodzić za osobę inteligentną..

I don't claim to be the hardest
Killer, wit' a gun, I really, only wanna be a artist

Gift Of Gab - Stardust

tyle.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 25 kwie 2008, 13:46

no dobra geniusze...
jaka muzyka jest polska?
zadna - nawet discopolo wzorowane jest na italo disco,pop ani rock w zadnym wypadku nie jest polski,muzyka klasyczna rowniez nie byla stworzona u nas

wishmaster co genialnego robisz ze probujesz sie tak strasznie wywyzszyc?

tez pewnie kopiujesz wszystko co bylo tylko udajesz ze tak nie jest

mnie polski hh tez drazni bo wychodzi duzo zwyklego gowna ale wychodza tez genialne plyty(kilka na rok)
ale to nie znaczy ze trzeba wszystkich wokol besztac z blotem jak to zrobiles bo widac gowno wiesz o calej tej kulturze wiec moze najlepiej zamilcz?
i jak ci kolega wyzej napisal nie rob z siebie idioty

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » piątek 25 kwie 2008, 14:21

...no dobra geniusze...
jaka muzyka jest polska?
zadna - nawet discopolo wzorowane jest na italo disco,pop ani rock w zadnym wypadku nie jest polski,muzyka klasyczna rowniez nie byla stworzona u nas
...

To samo miałem powiedzieć...

Awatar użytkownika
gores
Kontakt:

Post autor: gores » piątek 25 kwie 2008, 14:22

...no dobra geniusze...
jaka muzyka jest polska?

wishmaster co genialnego robisz ze probujesz sie tak strasznie wywyzszyc?

tez pewnie kopiujesz wszystko co bylo tylko udajesz ze tak nie jest

mnie polski hh tez drazni bo wychodzi duzo zwyklego gowna ale wychodza tez genialne plyty(kilka na rok)
ale to nie znaczy ze trzeba wszystkich wokol besztac z blotem jak to zrobiles bo widac gowno wiesz o calej tej kulturze wiec moze najlepiej zamilcz?
i jak ci kolega wyzej napisal nie rob z siebie idioty

...

Sam robisz z siebie idiotę biorac się z taką pasją za tak idiotyczny temat. Myślałem że co niektórzy są trochę dojrzalsi. No coż, super też jest stronka dla was : polecam i poczytajcie!!!
LINK

ODPOWIEDZ