Da sie to zrobic pod jednym warunkiem - musisz miec sciezke dokladnie tego samego wokalu a cappella [[lacznie z nalozonymi efektami takimi jak reverb czy delay]]..
Nakladasz jeden track pod drugi, tak zeby graly idealnie razem. Odwracasz w jednej sciezce faze o 180 stopni i viola - wokal znika!!
Analogicznie [[bo do konca nie rozumiem w jakim kontekscie uzywasz slowa 'wyciac']] - jesli chcesz miec sam wokal, zamiast sciezki a cappella musisz znalezc wersje instrumentalna utworu.. Ciag dalszy instrukcji taki sam..
Czy da się wyciąć muzykę z utworu ?
- starplanet
Re: Czy da się wyciąć muzykę z utworu ?
nie rozumie jakbym miał tą ścieżkę accapella to problemu by nie było bo chodzi właśnie o tą ścieżkę ?
Początkujący kompozytor ,początkujący realizator wokalista planujący w przyszłości założyć profesionalne studio nagraniowe.
- starplanet
a jak odwrócić fazę w np Cool Edit 2000
Początkujący kompozytor ,początkujący realizator wokalista planujący w przyszłości założyć profesionalne studio nagraniowe.
...a jak odwrócić fazę w np Cool Edit 2000...
dobre pytanie...
a może ktoś wie jak odwrócić fazę w Logicu 5.5.1?
dobre pytanie...
a może ktoś wie jak odwrócić fazę w Logicu 5.5.1?
[URL]www.orkiestrazegluga.pl[/URL] | [URL]www.dzwiek.org[/URL]
a może ktoś wie jak odwrócić fazę w Logicu 5.5.1?...
Napisałem wcześniej zaglądnijcie do EiS czerwiec 2003 lub 4 te operacje sa dokładnie i obrazowo przedstawione czy w Logiku czy Coolu,poświeciłem temu duzo czasu z ciekawosci i w zależności od tego jak nagrana jest muza to można coś z tym zrobić,moim zdaniem szkoda zachodu.A z mądrości M B powinni wszyscy korzystać bo warto.
Pozdro........
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady