Mam duży dylemat. Zwracam się z prośbą do Was, liczę na to że uda nam się wspólnie rozwikłać ten problem.
Od lat tułam się z zamiarem poważnego zaangażowania się w produkcję muzyki orkiestrowej, a co za tym idzie z zakupem profesjonalnych wtyczek w tym celu. Miałem okazję korzystać już z różnych darmowych odpowiedników vst odwzorowujących brzmienia sekcji smyczkowej, drewna, blaszaków czy też perkusji. Niestety nie była to zadowalająca i profesjonalna jakość jakiej dziś oczekuję.
W związku z tym, że nie chcę wydać pieniędzy w błoto proszę Was- ekspertów w tej dziedzinie- o pomoc w wyborze odpowiednich komponentów.

Moim celem jest uzyskanie naturalnego i żywego brzmienia sekcji smyczkowej, intrumentów dętych drewnianych i blaszanych oraz dobrego piana i perkusji (i nie mowa tu o zestawie perkusyjnym).

Czy ktoś z Was miał okazję korzystać z wtyczek zawartych w NI Komplete 10 w celach podobnych do moich? Mam na myśli: Session Strings PRO, Action Strings, Session Horns itp.
Czy EWQL Symphonic Orchestra lub NI Komplete 10 pozwoli na uzyskanie brzmienia chociaż "zbliżonego" do brzmień jakie ma w swoich kompozycjach np.: Jeremy Soule, albo Jesper Kyd? Jeśli nie, to co pozwoli?
Zastanawiam się także nad dokupieniem następnie wtyczek firmy Heavocity: Gravity Pack (Natural Forces oraz Vocalise) i Ensemble Drums, które również korzystają z Kontakt 5.
Ograniczenia funduszy nie mają znaczenia.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam