Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś darmowy plugin typu dual delay, w którym można kontrolować oddzielnie dla kanału lewego i prawego liczbę odbić oraz feedback. Chodzi mi o uzyskanie transowych efektów ping-pong. Tego typu efekty można wytworzyć za pomocą delaya w programie Propellerhead Rebirth czy też Arturia Storm? Będę wdzięczny za jakieś namiary.
Dobry darmowy dual delay
Re: Dobry darmowy dual delay
...
Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś darmowy plugin typu dual delay, w którym można kontrolować oddzielnie dla kanału lewego i prawego liczbę odbić oraz feedback. Chodzi mi o uzyskanie transowych efektów ping-pong. Tego typu efekty można wytworzyć za pomocą delaya w programie Propellerhead Rebirth czy też Arturia Storm? Będę wdzięczny za jakieś namiary....
Moze TAL Delay? jest free i ma chyba opcje o ktorej piszesz.
- Słavomirus
Owszem Tal Delay jest dobry, już wypróbowałem, ale gdyby miał jeszcze opcję "steps", aby można było ustawić oddzelnie dla kanałów L i R ilość odbić...
...
Owszem Tal Delay jest dobry, już wypróbowałem, ale gdyby miał jeszcze opcję "steps", aby można było ustawić oddzelnie dla kanałów L i R ilość odbić......
Aktualnie nie mam dostepu do swojego komputera, ale z tego co pamietam to TAL-Dub II (i chyba nawet TAL-Dub) ma regulacje opoznienia dla obu kanalow. Ze zdjecia na stronie tez tak wynika. Smartelectronix tez mial jakis fajny delay - nie pamietam nazwy ani dokladnie ktory developer go zrobil ale interfejs jest w postaci rysunku glowy i ustawia sie punkt wokol niej (ciezko opisac slowami). Karlette jest symulatorem echa tasmowego i mozna ustawic panorame dla kazdej glowicy (jesli dobrze pamietam). Mozna tez uzyc dwoch osobnych opoznien dla kazdego kanalu wiec nawet jesli jakis efekt nie ma takiej funkcji problemu wlasciwie nie ma.
Pozdrawiam
Janusz
...
...
Owszem Tal Delay jest dobry, już wypróbowałem, ale gdyby miał jeszcze opcję "steps", aby można było ustawić oddzelnie dla kanałów L i R ilość odbić......
Aktualnie nie mam dostepu do swojego komputera, ale z tego co pamietam to TAL-Dub II (i chyba nawet TAL-Dub) ma regulacje opoznienia dla obu kanalow. Ze zdjecia na stronie tez tak wynika.
Dokladnie tak jest - zarowno TAL jak i TAL II posiada opcje ustawiania ilosci odbic dla obu kanalow
...
...
Dokladnie tak jest - zarowno TAL jak i TAL II posiada opcje ustawiania ilosci odbic dla obu kanalow ...
Tal Dub jest raczej delaym nastwionym na efekt sprzezenia (moim zdaniem kapitalnie go nasladującym).
Ale i jako klasyczny tez sie sprawdzi.
Co do regulacji obu kanałów. Bardzo sprawny i czesto przezemnie uzywany to Blue Delay. Posiada pełną regulacje łącznie z ustawnienim filtra.
...
Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś darmowy plugin typu dual delay, w którym można kontrolować oddzielnie dla kanału lewego i prawego liczbę odbić oraz feedback.
Może Bionic Delay?
...
...
Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś darmowy plugin typu dual delay, w którym można kontrolować oddzielnie dla kanału lewego i prawego liczbę odbić oraz feedback.
Może Bionic Delay?...
Przecież wyszedł darmowy NastyDLA :) jak dla mnie jest pobiciem TAL-DUBa
Przecież wyszedł darmowy NastyDLA :) jak dla mnie jest pobiciem TAL-DUBa
...
Zgadzam się w 100% z powyższym
Stosunkowo zaawansowany jest rowniez ReaDelay.
Uwazam, ze przydalby sie ranking freeware'ow z podzialem na kategorie. Cos takiego, zeby w razie czego nie przekopywac KVR tylko od razu siegnac po sprawdzone rozwiazania. Na 0db.pl szykowali juz cos podobnego (z tego co pamietam), ale na razie nic nie widac. Byly tez tematy na forum, ale nie ma to tak uporzadkowanej formy.
Pozdrawiam.