Standardowe instrumenty i Ableton lub Cubase
Re: Standardowe instrumenty i Ableton lub Cubase
...Szukam i nie potrafie znaleźć informacji jak używać w Abletonie lub Cubase wbudowanych instrumentów. Chodzi mi o tworzenie midi od poczatku z instrumentów wbudowanych w system. Może ktoś rzuci pare słow porad, albo link. Będę wdzięczny bo naprawdę od kilku godzin nie potrafie znaleźć nic co naprowadziłoby mnie na rozwiązanie tej zagadki....
F1 w Abletonie albo Manual - wszystko jest, poza tym mnóstwo filmików na stronie Abletona.
Pozdrawiam
Polskie Radio SA
F1 w Abletonie albo Manual - wszystko jest, poza tym mnóstwo filmików na stronie Abletona.
Pozdrawiam...
F1 - mam na myśli HELP'a - >
Polskie Radio SA
szukajcie a znajdziecie, kliknijcie a będzie wam dane.
...Szukam i nie potrafie znaleźć informacji jak używać w Abletonie lub Cubase wbudowanych instrumentów. Chodzi mi o tworzenie midi od poczatku z instrumentów wbudowanych w system. Może ktoś rzuci pare słow porad, albo link. Będę wdzięczny bo naprawdę od kilku godzin nie potrafie znaleźć nic co naprowadziłoby mnie na rozwiązanie tej zagadki....
Kliknij w Cubase F 11, załaduj instrumnent, na który masz ochotę i możesz zacząć się bawić :)
...ale manual jest w pogańskim języku. co akurat dla mnie jest pewną niedogodnością...
Kurka to masz jakis extended edition, bo ja miałem po angielsku.
Skonfiguruj midi w opcjach Abletona.
Wrzuć dowolny instrument na track midi.
Uzbrój go.
Graj/nagrywaj
Polskie Radio SA