Standardowe instrumenty i Ableton lub Cubase

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
artkey
Standardowe instrumenty i Ableton lub Cubase

Post autor: artkey » wtorek 08 cze 2010, 23:18

Szukam i nie potrafie znaleźć informacji jak używać w Abletonie lub Cubase wbudowanych instrumentów. Chodzi mi o tworzenie midi od poczatku z instrumentów wbudowanych w system. Może ktoś rzuci pare słow porad, albo link. Będę wdzięczny bo naprawdę od kilku godzin nie potrafie znaleźć nic co naprowadziłoby mnie na rozwiązanie tej zagadki.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Re: Standardowe instrumenty i Ableton lub Cubase

Post autor: Tb_Studio » wtorek 08 cze 2010, 23:49

...Szukam i nie potrafie znaleźć informacji jak używać w Abletonie lub Cubase wbudowanych instrumentów. Chodzi mi o tworzenie midi od poczatku z instrumentów wbudowanych w system. Może ktoś rzuci pare słow porad, albo link. Będę wdzięczny bo naprawdę od kilku godzin nie potrafie znaleźć nic co naprowadziłoby mnie na rozwiązanie tej zagadki.... 

F1 w Abletonie albo Manual - wszystko jest, poza tym mnóstwo filmików na stronie Abletona.

Pozdrawiam

Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 08 cze 2010, 23:54

......Szukam i nie potrafie znaleźć informacji jak używać w Abletonie lub Cubase wbudowanych instrumentów. Chodzi mi o tworzenie midi od poczatku z instrumentów wbudowanych w system. Może ktoś rzuci pare słow porad, albo link. Będę wdzięczny bo naprawdę od kilku godzin nie potrafie znaleźć nic co naprowadziłoby mnie na rozwiązanie tej zagadki.... 

F1 w Abletonie albo Manual - wszystko jest, poza tym mnóstwo filmików na stronie Abletona.
Pozdrawiam...

F1 - mam na myśli HELP'a - >
Polskie Radio SA

artkey

Post autor: artkey » wtorek 08 cze 2010, 23:58

ale manual jest w pogańskim języku. co akurat dla mnie jest pewną niedogodnością

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » środa 09 cze 2010, 10:25

szukajcie a znajdziecie, kliknijcie a będzie wam dane.{#zdziwko}

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 09 cze 2010, 10:31

...Szukam i nie potrafie znaleźć informacji jak używać w Abletonie lub Cubase wbudowanych instrumentów. Chodzi mi o tworzenie midi od poczatku z instrumentów wbudowanych w system. Może ktoś rzuci pare słow porad, albo link. Będę wdzięczny bo naprawdę od kilku godzin nie potrafie znaleźć nic co naprowadziłoby mnie na rozwiązanie tej zagadki.... 

Kliknij w Cubase F 11, załaduj instrumnent, na który masz ochotę i możesz zacząć się bawić :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » środa 09 cze 2010, 11:34

...ale manual jest w pogańskim języku. co akurat dla mnie jest pewną niedogodnością... 

Kurka to masz jakis extended edition, bo ja miałem po angielsku.

Skonfiguruj midi w opcjach Abletona.

Wrzuć dowolny instrument na track midi.

Uzbrój go.

Graj/nagrywaj

Polskie Radio SA

ODPOWIEDZ