...
Z tego, co wyczytałem w sieci Kontakt to sample player. Osobiście rozumiem przez to, że jest to coś w stylu wirtualnego sampleta, bitmaszyny, wyzwalacza sampli. Czyli np. mogę załadować do tej wtyczki sample perkusji i zrobić z tego grającą "mapę" bitu? W sensie, że na jednym śladzie midi mogę załadować kilka próbek przypisanych do odpowiednich klawiszy w kontrolerze midi?
Przeprasza za łopatologiczność lub niezrozumiałe wyjaśnienie problemu, pytania. Proszę o wyrozumiałość. ..
no to jest chyba najprostsza funkcja tego programu.Mozna mapowac perkusje i wlasciwie wszystko co chcesz, Kontakt obsluguje rowniez mnostwo formatow. Dla mnie Kontakt jest podstawa do komponowania. Prawie zawsze zaczynam od odpalenia Kontakta, gdyz zawiera on brzmienia ze wszystkich kategorii po trochu (czyli od rock przez muzyke klasyczna do techno). Jako ciekawostke podam, ze najpierw kupilem Garitan Personal Orchestra, ktory zawieral Kontakt player, a nastepnie zrobilem crossgrade do pelnej wersji Kontakta. wyszlo nieco taniej niz kupno pelnej wersji tego programu.
szczerze mowiac, jeszcze nie sciagnalem tego updejtu do wersji 3.5 Ciagle sie mowi, ze obsluguje mozliwosci procesorow 64-bitowych, ale ja poniewaz ja i tak mam system 32-bitowy i nic mi po tym.
Wiec czy bede mial z tego jakies inne korzysci?
.