Witam!
Mam krótkie pytanko, jaki byłby najlepszy program sekwencer midi produkujący plik midi, którym możnaby nakarmić program typu Battery3 NI. Przy czym prostota obsługi jest bardzo ważna.
Pozdrowienia Doomy
Potrzebny sprawdzony sekwencer
- Łukasz1985
Re: Potrzebny sprawdzony sekwencer
...Witam!
Mam krótkie pytanko, jaki byłby najlepszy program sekwencer midi produkujący plik midi, którym możnaby nakarmić program typu Battery3 NI. Przy czym prostota obsługi jest bardzo ważna.
Pozdrowienia Doomy...
Jesli chcesdz sobie potestowac polecam Cubase Sx 2.0.1 firmy H2O.
Pozdrowienia Doomy...
Jesli chcesdz sobie potestowac polecam Cubase Sx 2.0.1 firmy H2O.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Jesli chcesdz sobie potestowac polecam Cubase Sx 2.0.1 firmy H2O....
Ja z kolei polecam również Cubase SX, tym bardziej, że są polskojęzyczne książki dotyczące jego obsługi, nie polecam jednak Cubase'a SX firmy H2O, lecz firmy Steinberg :)
Jeżeli chodzi z kolei o prostotę obsługi, to dobry sekwencer nigdy nie będzie prosty w obsłudze, ale właśnie do tego służą wspomniane przeze mnie książki.
Ja z kolei polecam również Cubase SX, tym bardziej, że są polskojęzyczne książki dotyczące jego obsługi, nie polecam jednak Cubase'a SX firmy H2O, lecz firmy Steinberg :)
Jeżeli chodzi z kolei o prostotę obsługi, to dobry sekwencer nigdy nie będzie prosty w obsłudze, ale właśnie do tego służą wspomniane przeze mnie książki.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
Pomijając powyższe dyskusje o piractwie ( H2O ) ja też polecam rozwiązanie w oparciu o software. Laptop + program. Chyba, że poszukasz hardware'u ... wiele instrumentów typu workstation ma wbudowane całkiem dobre sekwencery. Z takich relatywnie niedrogich polecam Yamahę MM6, Rolanda W8.
Co do programu to chyba niedrogo i całkiem przyjemnie REAPER. Z innych SONAR.
Co do programu to chyba niedrogo i całkiem przyjemnie REAPER. Z innych SONAR.
- Soundscape
- Kontakt:
...
No, ja właśnie dlatego używam Cubase-a, bo dla mnie jest on mega prosty
Pracuję w nim bardzo szybko.
Swoją drogą wszystko jest proste po czasie. Ćwiczenia, nauka i przyzwyczajenie.
...
No, ja właśnie dlatego używam Cubase-a, bo dla mnie jest on mega prosty

Swoją drogą wszystko jest proste po czasie. Ćwiczenia, nauka i przyzwyczajenie.