Potrzebny sprawdzony sekwencer

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Doomy
Potrzebny sprawdzony sekwencer

Post autor: Doomy » poniedziałek 01 gru 2008, 12:33

Witam!

Mam krótkie pytanko, jaki byłby najlepszy program sekwencer midi produkujący plik midi, którym możnaby nakarmić program typu Battery3 NI. Przy czym prostota obsługi jest bardzo ważna.

Pozdrowienia Doomy

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: Potrzebny sprawdzony sekwencer

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 01 gru 2008, 12:39

...Witam!

Mam krótkie pytanko, jaki byłby najlepszy program sekwencer midi produkujący plik midi, którym możnaby nakarmić program typu Battery3 NI. Przy czym prostota obsługi jest bardzo ważna.

Pozdrowienia Doomy...
Jesli chcesdz sobie potestowac polecam Cubase Sx 2.0.1 firmy H2O.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » poniedziałek 01 gru 2008, 13:05

Jesli chcesdz sobie potestowac polecam Cubase Sx 2.0.1 firmy H2O....

Ja z kolei polecam również Cubase SX, tym bardziej, że są polskojęzyczne książki dotyczące jego obsługi, nie polecam jednak Cubase'a SX firmy H2O, lecz firmy Steinberg :)

Jeżeli chodzi z kolei o prostotę obsługi, to dobry sekwencer nigdy nie będzie prosty w obsłudze, ale właśnie do tego służą wspomniane przeze mnie książki.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Masters

Post autor: Masters » poniedziałek 01 gru 2008, 13:21

Pomijając powyższe dyskusje o piractwie ( H2O ) ja też polecam rozwiązanie w oparciu o software. Laptop + program. Chyba, że poszukasz hardware'u ... wiele instrumentów typu workstation ma wbudowane całkiem dobre sekwencery. Z takich relatywnie niedrogich polecam Yamahę MM6, Rolanda W8.
Co do programu to chyba niedrogo i całkiem przyjemnie REAPER. Z innych SONAR.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 01 gru 2008, 13:31

Jeżeli chodzi z kolei o prostotę obsługi, to dobry sekwencer nigdy nie będzie prosty w obsłudze, ale właśnie do tego służą wspomniane przeze mnie książki.
...
No, ja właśnie dlatego używam Cubase-a, bo dla mnie jest on mega prosty Pracuję w nim bardzo szybko.

Swoją drogą wszystko jest proste po czasie. Ćwiczenia, nauka i przyzwyczajenie.

Zablokowany