Samplitude/Sequoia 11

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
doministry1
Re: Samplitude/Sequoia 11

Post autor: doministry1 » piątek 28 paź 2011, 17:53

......Też to zauważyłem. Szanowny Panie Adminie, proszę odnaleść nasz wątek i przywrócić do rzycia. Inaczej się pogniewamy.   ... 

Oczywiście, do życia. Bo do rzyci, to będzie jeżeli tak po prostu przepadnie bez przyczyny. ...

I co, nic? Mój wątek też usunęli.

Czy tu nie działa jakaś tajna ręka interesów?!
Może by się redakcja wypowiedziała o cenzurze tutaj??!!
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 28 paź 2011, 21:06

Masz jakiś link do tego wątku?  Bo admin prosi o link. Którego oczywiście nie mam, bo skąd? Nie zbieram linków, tylko wchodze na forum w celu odnalezienia tematu.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 28 paź 2011, 22:56

Czy mi się zdaje czy w śmietniku jednak wątki jakies były?Jest pusto......

a sam opis mówi za siebie że kazdy wie do czego jest smietnik - ale skoro jest pusty i pozostać ma takowym to po co wogóle jest?

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 29 paź 2011, 06:36

...
Czy mi się zdaje czy w śmietniku jednak wątki jakies były?Jest pusto......

a sam opis mówi za siebie że kazdy wie do czego jest smietnik - ale skoro jest pusty i pozostać ma takowym to po co wogóle jest?...

Własnie.  Admin chce link, smietnik pusty, amba fatima, a ja nowego wątku o ProX nie będę zakładał bo nie mam na to czasu. Bylo tam sporo użytecznych informacji na temat na najnowszej wersji, szkoda. Teraz dodatko śmietnikujemy wątek o poprzedniej wersji. Milutko. 

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » poniedziałek 31 paź 2011, 10:59

......Czy mi się zdaje czy w śmietniku jednak wątki jakies były?Jest pusto...... a sam opis mówi za siebie że kazdy wie do czego jest smietnik - ale skoro jest pusty i pozostać ma takowym to po co wogóle jest?... 

Własnie.  Admin chce link, smietnik pusty, amba fatima, a ja nowego wątku o ProX nie będę zakładał bo nie mam na to czasu. Bylo tam sporo użytecznych informacji na temat na najnowszej wersji, szkoda. Teraz dodatko śmietnikujemy wątek o poprzedniej wersji. Milutko. ...

Ja też założyłem wątek i go wywalono.

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » niedziela 13 lis 2011, 12:59

.........Czy mi się zdaje czy w śmietniku jednak wątki jakies były?Jest pusto...... a sam opis mówi za siebie że kazdy wie do czego jest smietnik - ale skoro jest pusty i pozostać ma takowym to po co wogóle jest?... 

Własnie.  Admin chce link, smietnik pusty, amba fatima, a ja nowego wątku o ProX nie będę zakładał bo nie mam na to czasu. Bylo tam sporo użytecznych informacji na temat na najnowszej wersji, szkoda. Teraz dodatko śmietnikujemy wątek o poprzedniej wersji. Milutko. ...

Ja też założyłem wątek i go wywalono.... 

I co nikt nie używał jeszcze ProX?

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » piątek 20 kwie 2012, 14:02

...
.........Czy mi się zdaje czy w śmietniku jednak wątki jakies były?Jest pusto...... a sam opis mówi za siebie że kazdy wie do czego jest smietnik - ale skoro jest pusty i pozostać ma takowym to po co wogóle jest?... 

Ja też założyłem wątek i go wywalono.... 

I co nikt nie używał jeszcze ProX?

...

Czy wiecie jak można gradacyjnie/stopniowo przyspieszać track bez zmiany wysokości?

Nie mówię o jednorazowym przyspieszeniu całości - to jest proste -

ale o stopniowym przyspieszaniu?

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 20 kwie 2012, 14:37

..

Czy wiecie jak można gradacyjnie/stopniowo przyspieszać track bez zmiany wysokości?

...

Będzie problem bo Time Stretching nie posiada automatyki.  Są dwie opcje, pierwsza to oczywiście plugin sterowany automatyką zapięty na obiekcie. Drugi,  ręczny, ciachanie obiektu co np. ósemkę i aplikowanie wyższego tempa najlepiej w trybie Pitchshift/Timestretch mode. Nie sprawdzalem jak to zadziała wpraktyce. Co do pluginu, również nie sprawdzalem. 

Wiadomo że z Elastic audio można przyspieszać, ale na zasadzie zatrzymania taśmy.   Jak mi coś wpadnie do głowy to napisze. 

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » sobota 21 kwie 2012, 16:37

...
..

...

Będzie problem bo Time Stretching nie posiada automatyki.  Są dwie opcje, pierwsza to oczywiście plugin sterowany automatyką zapięty na obiekcie. Drugi,  ręczny, ciachanie obiektu co np. ósemkę i aplikowanie wyższego tempa najlepiej w trybie Pitchshift/Timestretch mode. Nie sprawdzalem jak to zadziała wpraktyce. Co do pluginu, również nie sprawdzalem. 

Wiadomo że z Elastic audio można przyspieszać, ale na zasadzie zatrzymania taśmy.   Jak mi coś wpadnie do głowy to napisze. 
...

Super dzięki.

Też tak to widzę, przekopałem ten time stretching.

I też myślałem o tym samym, o cięciu na plastry....

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » poniedziałek 23 kwie 2012, 19:40

Zrobilem prosty przyklad z cięciem obiektu i płynną zmianą projektu.  Może się komuś przyda. 

http://www.youtube.com/watch?v=rndys6NIWvw&feature=player_embedded 

ODPOWIEDZ