Uważam, że strasznie bezpodstawnie panikujecie z tą latencją
Zapraszam do Poznania. Przywiez piwo (albo ja kupie), to poznam Ciebie z lektorem, ktory BEZBLEDNIE slyszy odsluch z buforem 128. Za kazdym razem, od dziewieciu lat (wczesniej nie mialem bufora). Przypadkowe wylaczenie direct monitoringu wykrywane jest po dwoch-trzech slowach w kabinie.
ProTools 8
Re: ProTools 8
PiotrK: cos mocno pokreciles.
Podobnie jak Matiz zadam pytanie o latencje w sprzecie analogowym oraz o rytmiczne granie i interakcje z innymi slyszalnymi sciezkami, a nie o czytanie tekstu.
Podobnie jak Matiz zadam pytanie o latencje w sprzecie analogowym oraz o rytmiczne granie i interakcje z innymi slyszalnymi sciezkami, a nie o czytanie tekstu.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: ProTools 8
Tak a propos co komu przeszkadza... Jednej znanej piosenkarce strasznie przeszkadzaja sluchawki. Sprobowalismy - niestetym neumann w polaczeniu z NS-10 niestety sie nie sprawdzil (mimo, ze glosniki w przeciwfazie), przesluchy byly za duze, ale byla zachwycona warunkami, a w wykonaniu bylo to slychac... Niestety, bo musielismy wrocic do sluchawek, i znowu klopoty... A numer znany, stary, odswiezony na nowa plyte, tekst, muzyka i wykonanie ze ciarki chodza po plecach. Nie udalo sie, ale co - mialem nie sprobowac, powiedziec, ze sie nie da, dac podklad "orientacyjnie" na sluchawki, a jak nie umie spiewac, to niech zmieni zawod? Za pozno w tym przypadku... I teraz w sumie nie wiem, czy to nie ta moja latencja w granicach paru ms? Sluchawki sa przy uchu, glosniki jednak dalej, latencja sie maskuje... Ktos zagwarantuje, ze to nie to, tylko marudzenie? A moze cisnienie, albo inne "sprawy"? Ja nie wiem, ale szukam...