Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
-
Redakcja - Posty:1410
Re: Extreme MIDI Mixer
autor: Redakcja » niedziela 28 sty 2007, 23:10
...Widze ze eksplozja edytora sie nasila... Chyba poczekam z tym badaniem tematu A30 az troche zwolnisz

...
Wprawdzie "sterowanie" dla sterownika to chyba nie najszczęśliwsza pomysła, ale why not?

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
-
autor: Redakcja » niedziela 28 sty 2007, 23:15
...najlepiej się uczyć mając konkretny cel, więc zrozumcie i wybaczcie najbardziej kretynskie pytania...
Jasna sprawa. O ile zapytasz tak, że da radę zakumać sens bez czarodziejskiej kuli

.
[addsig]
-
mytnik
autor: mytnik » niedziela 28 sty 2007, 23:20
Jasna sprawa. O ile zapytasz tak, że da radę zakumać sens bez czarodziejskiej kuli

.
...
Jak tylko wystartuję to już na pewno będę wiedział o co pytać. Narazie szukam swojego miejsca na bieżni:)
drummer
-
pawello
-
Kontakt:
autor: pawello » poniedziałek 29 sty 2007, 00:12
Wprawdzie "sterowanie" dla sterownika to chyba nie najszczęśliwsza pomysła, ale why not?
...
Otoz sie mylisz Mr Redakcja... Wystarczy ze pozycze komus moj sterownik a on go przeprogramuje po swojemu (wszak urzadzenie przechowuje presety) i co? Mam siedziec i wklepywac wszystko od nowa? Nie! Wystarczy wlaczyc EMikser i wyslac sysexa i moj sterownik wroci do moich ustawien...

Poza tym mam wygodna i wizualna bardziej mozliwosc edytowania jego ustawien prawda?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
-
autor: Redakcja » poniedziałek 29 sty 2007, 00:27
...Wystarczy ze pozycze komus moj sterownik a on go przeprogramuje po swojemu (wszak urzadzenie przechowuje presety) i co? Mam siedziec i wklepywac wszystko od nowa? Nie! Wystarczy wlaczyc EMikser i wyslac sysexa i moj sterownik wroci do moich ustawien...

Poza tym mam wygodna i wizualna bardziej mozliwosc edytowania jego ustawien prawda?...
W takim świetle prawda

.
Mam przy tym nadzieję, że do szybkiego i pewnego DUMP-a jest Ci znany programik
Sysex Transmiter, również autorstwa W.G.

[addsig]
-
pawello
-
Kontakt:
autor: pawello » poniedziałek 29 sty 2007, 10:03
W takim świetle prawda

.
Mam przy tym nadzieję, że do szybkiego i pewnego DUMP-a jest Ci znany programik
Sysex Transmiter, również autorstwa W.G.
...
Tak! jest mi znany ale dziekuje za zwrocenie na niego uwagi mimo wszystko

[addsig]
-
pawello
-
Kontakt:
autor: pawello » poniedziałek 29 sty 2007, 13:28
W takim świetle prawda

.
Chcialbym jeszcze poza konkursem zwrocic uwage na pewna rzecz.. Programy typu editor-librarian maja w swojej istocie dostarczyc nam interfejs czytelniejszy od tego w ktory wyposazone jest nasze urzadzenie midi przez co ma byc ulatwiona jego obsluga... Niektore urzadzenia midi maja naprawde skromny interfejs i ich programowanie (dostosowywanie do potrzeb) jest szalenie utrudnione...Te wszystkie popieprzone kombinacje klawiszy - oszalec mozna! Uwazam ze naprawde warto miec edytor nawet do prostych urzadzen bo to cholernie ulatwia zycie! Istnieje edytor do Rolanda A30 ale on kompletnie nie spelnia oczekiwan - dlatego sprobuje zrobic swoj na bazie EMixera - dzieki Wlodek! Swego czasu probowalem namowic naszego kolege JackaH do napisania takiego edytora ale on nie ma czasu.. Teraz kiedy pojawila sie mozliwosc - na pewno sprobuje ten edytor wykonac - mam nadzieje ze moge liczyc na pomoc w razie problemow nie do przejscia?
[addsig]
-
autor: Redakcja » poniedziałek 29 sty 2007, 13:52
...Teraz kiedy pojawila sie mozliwosc - na pewno sprobuje ten edytor wykonac - mam nadzieje ze moge liczyc na pomoc w razie problemow nie do przejscia?...
A jak tam z instrukcją, jest do niego rozpiska SysEx-u?
[addsig]
-
mytnik
autor: mytnik » poniedziałek 29 sty 2007, 13:58
Nie jest żadną tajemnicą, iż aby móc cokolwiek "ugryźć" z tego programu należy wpierw zasięgnąć wiedzy. Może wpierw
tu, potem
tu a na "dobitkę" i
tam.
----------------------------------------
Narazie zajmę się po raz drugi (zbyt dawno ją czytałem i zapomnaiłem dużo) książką Mariusza Stępienia: MIDI cyfrowy interfejs instr....
drummer
-
pawello
-
Kontakt:
autor: pawello » poniedziałek 29 sty 2007, 14:13
A jak tam z instrukcją, jest do niego rozpiska SysEx-u?
...
Jest instrukcja w moich rekach wlasnie... Jest Midi implementation chart, jest rozpiska ustawien fabrycznych, jest Midi Implementation, jest Exlusive comunications, Parameter address map model-Id=4CH w tym patch area, patch structure i sys exe patch area examples oraz tabela numerow kontrolerow...
[addsig]