......
Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym obiekcie
Tryb nagryw.: aut. podrzutka na zaznaczonym obiekcie...
Ale przecież w ten sposób nic nie usprawniłeś. Skróciłeś tylko string i to jeszcze w taki sposób, że w pierwszej chwili trzeba się zastanawiać o co w nim chodzi. Co to ma wspólnego z ergonomią?
...Jak widzisz, nie chodzi o milimetry. Pomyśl teraz sobie, że wyświetlasz w ciągu dziesięciu godzin lub więcej pracy to menu X razy i wielokrotnie chcesz uruchomić polecenie z podmenu. Jeżeli wszystkie menu mają ten sam problem, pracując myszą, w ciągu roku roboczego wyrabiasz dodatkowe kilometry...
Przecież ten Twój opis i tak się pokaże dokładnie tam gdzie i stary. Tyle, że będzie jedynie krótszy. Gdzie za tym te dodatkowe kilometry. Zrozumiałbym gdybyś wymyślił inny dostęp do owego menu/podmenu, ale Ty raptem tylko skróciłeś opis i nic wiecej. Poza tym mało kto o zdrowych zmysłach wyświetla przez rok to samo menu mychą aby coś tam osiągnąć. Od tego są skróty klawiaturowe i akurat Reaper ma doskonale to rozwiązane.
Przydałoby się trochę więcej wyobraźni, pokory i uprzejmości, co? Odpowiem grzecznie: po pierwsze, jeżeli będzie to najdłuższy string w menu, jego skrócenie spowoduje zmniejszenie szerokości całego menu. Po drugie, użytkownicy mają różne potrzeby, jedni pracują myszą, drudzy korzystają ze skrótów klawiaturowych, inni łączą obie techniki, jeszcze inni korzystają ze specjalistycznych kontrolerów. Mam wujka, cenionego architekta, który używa w swoich CADach tylko myszy plus klawiatury numerycznej - mimo że nie używa skrótów klawiaturowych, uzyskuje świetne rezultaty, Workflow każdego użytkownika niestety się różni. Twoim celem jako twórcy oprogramowania jest w miarę możliwości zagwarantowanie jak najlepszej obsługi dla wszystkich tych grup.
...Chętnie się tym zajmę, jeżeli odpowiednio mi zapłacisz:-)...
Nie mam nic wspólnego z tym programem. Gdybym miał, to podziękowałbym Ci za współpracę już za samo podejście do całej sprawy. ...
Bez komentarza.