...
NXnno, pełen sukces! Błąd polegał na tym, że po zainstalowaniu update'a trzeba jeszcze skopiować nową wersję play_VST.dll do wszystkich swoich katalogów z VST.
Przetestowałem pobieżnie na Sonarze, Cubase i Reaperze. Wszystko cacy. Ewentualne bugi wyjdą dopiero w pracy, więc napiszę za czas jakiś.
Goliath rewelacyjny. Całkiem sporo zmian w stosunku do Colossusa; oprócz wspomnianego przez Pietra pełnego Boesendorfera dodali np. kilka całkiem niezłych brzmień etnicznych. Mam też wrażenie, że niektóre instrumenty (np. string ensemble) brzmią teraz bardziej efektownie, zwłaszcza w niskich rejestrach.
A Ministry of Rock zrywa gacie z jajkami! Keyswitchowane gitarki i akordy durowe, molowe, a także susy i septymowe. Virtual Guitarist się chowa. O perkach nawet nie wspomnę...
---------------------
Gdzie kupowałeś?
Ciekaw bardzo jestem jak Ci się Goliath będzie sprawował z Reaperem.
...
Gratulacje Mr.Goddard. To doskonale, ze z Reaperem smiga. Napisz jeszcze, jaki masz komputer, pease? Mam podobny problem jak autor watku- Cyt.: " "do wszystkiego" tj. do aranzy od popu do symfonicznej" . A i komp mam leciwy : PIV 3 Ghz ht, 3 Gb Ram, XP Home,WT192X. Wyglada na to, ze moj sprzet to minimum, wiec moze nie uciagnac Goliatha.Juz mialem kupic Komplete 6, ale pojawil sie ten watek i mnie zamotalo. Pietro pisal, ze Goliath jest wymagajacy (w starej EIS w artykule o Colossus sa inne wymagania, w nowszej o Goliath jeszcze inne a na stronie prod. inne) i, ze nie chce chodzic z Reaperem.
A do tego jeszcze ktos (sorry, nie pamietam kto) dowalil mi tym Total Workstation 2 Instruments Bundle i to juz mnie przeroslo. Chcialem zaoszczedzic na kupnie Sonara 8,5 i zostac tylko z Reaperem. Dodam, ze przesluchalem wiekszosc dem tych programow (Goliath, TW2, Komplete 6) i juz nie wiem na co mam przeznaczyc kase.
Napiszcie prosze Ty i Pietro na co sie zdecydowac (wiem, glupie pytanie ale kto pyta nie...)
chris