autor: mytnik » wtorek 30 sty 2007, 10:54
Dzięki za przysłane pliki. Mam już odpowiedź.
Sprawdziłem to na różne możliwe sposoby, przepuszczając to przez Midi Yoke'a i wynik jest taki, że pliki są w zawartości identyczne 1:1. Zarówno MIDI, SYX jak i ten tekstowy skopiowany z ExMixera, zawierają dokładnie te same dane
---------------------------------------
Cos mi nie gra, posprawdzam jeszcze dokładniej w domu, może coś zle odczytuję, jak coś to porobie jeszcze screeny, ale najwazniejsze że jest dobrze.
A plik *.syx jest dlatego dłuższy bo dwa razy nagrałeś sobie Bulk Dump z instrumentu i dlatego jest dokładnie 2x dłuższy, a więc zawiera niepotrzebnie podwójną porcję danych Bulk Dump
------------------------------------------
To fakt, to było pierwsze użycie transmitera, mogłem poprawić, ale też ważne że jest dobrze
Przy okazji z tego co widzę te sysex-y są ładnie numerowane, a więc jak będziesz coś "mieszał" z nimi to nie dotykaj się do pierwszych dwóch zaczynających się na F0 41 10 00 76 12 00 ... , które pewnie przenoszą informacje systemowe. Pozostałe 32 komunikaty zapewne zawierają informacje na temat każdego pada w tym Rolandzie.
--------------------------------------------
Dokładnie jest 32 presety (zestawy) które zawierają informacje o wszytkich ustawieniach, padach itp. Padów jest 16
Mytnik! jestem pelen podziwu! i to perkusista!!!
--------------------------------------------
ale nie gram na żółtej:( za to na drewnianej:)
jak juz bedziesz wszystkow wiedzial to moze bedziesz korektorem instrukcji, przedstawicielem z ramienia MIDI-nuworyszy? bo milo byloby - gdyby ten EXMIXER trafil rowniez w rece mniej zorientowanych.
----------------------------------------------
Wszystkiego to na pewno się nie dowiem, ale jak będę mógł w czymś pomóc to chętnie się podzielę
pozdrowienia
drummer