Ministry of Rock 2
Re: Ministry of Rock 2

...Dziękuję wszystkim za odpowiedz.Wielka szkoda,że tylko dla klawiszowców,ja niestety tylko jestem gitarzystą.Brzmienia dużo lepsze niż w Amplitube,no niestety trzeba obejść się smakiem niestety. ...
Dlaczego trzeba obejść się smakiem ? Piano roll, ścieżka midi i tworzyć co się chce :).
Pozdro :)
...Ale to strasznie pracochłonne,a na gitarze zagrać to dużo szybciej....
A w jaki sposób chciałbyś osiągnąć jakikolwiek efekt, jak nie pracą? Dam Ci przykład: napisałem kilka hejnałów dla miast. Z założenia są to formy czasowo krótkie - 1 - 1,5 minuty. Jeden pisałem 3 dni, inny - półtora miesiąca. Tyle w temacie "pracochłonne" :)
Pozdrawiam.
[addsig]
...Ale to strasznie pracochłonne,a na gitarze zagrać to dużo szybciej....
Niestety, bez pracy nie ma kołaczy, a szczególnie w tej branży :). Chyba, że umiesz na tyle dobrze grać na gitarze, że dasz radę bez tego. W tym wypadku amplitube będzie najlepszym rozwiązaniem, lub kupno różnych gitar. Pytanie co się bardziej opłaca ;).
Pozdrawiam

Witam ponownie w temacie MOR 2. Brzmienia są na prawdę super, masa artykulacji dla każdej z gitar, perkusja też super, tylko jest jeden problem.
Otóż, doświadczam pewnej anomalii używając brzmienia perkusyjne. Chodzi o to, że mając sekwencję z równymi odstępami pomiedzy uderzeniami, o takiej samej głośności w MIDI, np. snare gra raz cicho, głośno, cicho, na przesterze, i dalej ta sama sekwencja. Dlaczego zmienia się dynamika tego samego brzmienia, skoro są dokładnie te same komunikaty MIDI?
Myślałem, że to może mieć związek z updatem play 3.0, ale MOR 1 gra doskonale, bez takiego zachowania. Pomyślałem także, że może tak zostało zaprogramowane, ale powinny być w takim razie zestawy, gdzie gra dobrze, ale patrzyłem na kilka opcji i jest to samo.
Jeśli ktoś coś wie na ten temat, bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Robert
...round robin?...
Witam,
Niestety próbowałem robić round robin reset i nic nie pomogło:(. Szukałem też w opcjach round robin i też nic. Dalej jest jak było.
Pozdrawiam