a ja testowałem to oprogramowanie, bardzo fajne, ale czy ktoś mi może wyjaśnić jak dostosować tempo projektu do już gotowego utowru? coś w stylu TAP w Fl studio, bo obecna metoda jak dla mnie nie ejst zbyt skuteczna, wędrując po obcojęzycznych forach, widziałem, że nie tylko mi to przeszkadzało
Reaper w wersji polskiej!
Re: Reaper w wersji polskiej!
A srał to pies. Zlokalizowane menu ma być maksymalnie zrozumiałe, a nie "eleganckie". Przy tym skoro owe zrozumiałe mieści się w boxach, to czemu nie ma tak pracować dla ludzi.
Osobiscie uważam, że "koneserom" minimalistom może już najwyższy czas podziękować za współpracę w podobnych tematach.
[addsig]
Zapomniałem

Przejrzyj sobie kolego menu niemieckie w różnych programach, tam dopiero masz ciągi w "jak najkrótszej długość stringów"

Przy tym osobiście nie znam dotąd żadnego przypadku, aby jakiś Niemiec akurat na to się uskarżał.
[addsig]
- morpheus70
...
Od wersji 3.13 jest to możliwe. Dopasowanie własnych napisów obejmuje może już, na oko, jakieś 80 - 90 % interfejsu Reapera. Z czasem na pewno będzie lepiej. A tak to ślicznie wygląda.
...
Na to czekałem od dawna, i pewnie nie tylko ja! Bravo Piotrze! Polak potrafi :)
Ano moja.
Świetna sprawa! Gratuluję!
Dla mnie jest super, nie przeszkadzają mi długie teksty - dopóki wszystko się mieści, dla mnie jest OK.
Nawet jak ktoś zna angielski, jest po prostu przyjemniej i przyjaźniej, jak program po polsku gada.
Nawet chciałem od razu udostępnić spolszczenie, ale jak zobaczyłem obok dyskusję o piractwie i gremialnym jego pochwalaniu, a przy tym - co gorsza - lekceważącym stosunku do czyjegoś zaangażowania (niekoniecznie pracy w kontekście zarobku, ale zwyczajnego wkładu czasowo - energetycznego), to mi szybko przeszła zabawa w dobrego wujcia.
Ano właśnie, ano właśnie.
Widze, że kolega preceli świetnie się zna na lokalizacji oprogramowania. Maksymalnie zrozumiała to ma być dokumentacja, w menu dopuszczalne są skróty lub uproszczenia. Może Ci nie przeszkadza, gdy wyświetlone menu zakrywa 2/3 ekranu, inni mogą mieć inne zdanie. Nie narzekam, po prostu dzielę się spostrzeżeniem. A poza tym język, ktorego używasz w swoich postach, nie świadczy dobrze o Twojej kulturze językowej (co przekłada się na wiarygodność w sprawach lokalizacji) - ale co tam, srał ją pies.
Myślałem o skracaniu, gdzie tylko się dało, ale przy czymś podobnym długo się wahałem i rzeczywiście postawiłem na jak najlepszą zrozumiałość. Przykład, jaki mam na myśli:
Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym odcinku czasowym
Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym obiekcie
A może:
Tryb nagryw.: aut. podrzutka na zaznaczonym obiekcie
12 znaków mniej to już coś - zrozumiałość podobna
Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym odcinku czasowym
Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym obiekcie...
Piotrze, toż wiemy. Nawet w oryginale, po angielskiemu, było o czym poczytać, a co dopiero w naszym pięknym języku

[addsig]
Jeśli nawet to wg mnie mistrzowskie zagranie Cockos, bo będą jakieś nakładki do ściagniecia na dany język (w każdym kraju są maniacy) i osoby mające problemy z angielskim, wszelkiej masci amatorzy czy osoby dopiero rozpoczynające przygodę z DAW będą pewnie sięgali po Reapera w pierwszej kolejności. Lwia część z nich napewno z nim już zostanie i powedzmy połowa wykupi licencje. To tak trochę odnośnie dyskusji toczonej obok przez "jednookich"
...
pominmy popaprancow siłą odciągnietych od strzelanek, użytkownikow warezow.
Piotrze k , powinieneś podac numer konta a wielu doceni Twoją prace.
Ja akurat uzywam abletona , ale w tej sytuacji choćby z ciekawości to sprawdzę.