Reaper w wersji polskiej!

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
resbit
Re: Reaper w wersji polskiej!

Post autor: resbit » sobota 24 paź 2009, 22:08

a ja testowałem to oprogramowanie, bardzo fajne, ale czy ktoś mi może wyjaśnić jak dostosować tempo projektu do już gotowego utowru? coś w stylu TAP w Fl studio, bo obecna metoda jak dla mnie nie ejst zbyt skuteczna, wędrując po obcojęzycznych forach, widziałem, że nie tylko mi to przeszkadzało

ww.myspace.com/resbit

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 24 paź 2009, 22:27

...Mam jednak jedną uwagę - strasznie długie te tłumaczenia poleceń - menu staje się strasznie szerokie i nieeleganckie...

A srał to pies. Zlokalizowane menu ma być maksymalnie zrozumiałe, a nie "eleganckie". Przy tym skoro owe zrozumiałe mieści się w boxach, to czemu nie ma tak pracować dla ludzi.
Osobiscie uważam, że "koneserom" minimalistom może już najwyższy czas podziękować za współpracę w podobnych tematach.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 24 paź 2009, 22:36

P.S.
Zapomniałem .
Przejrzyj sobie kolego menu niemieckie w różnych programach, tam dopiero masz ciągi w "jak najkrótszej długość stringów" .
Przy tym osobiście nie znam dotąd żadnego przypadku, aby jakiś Niemiec akurat na to się uskarżał.
[addsig]

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » sobota 24 paź 2009, 22:48

...
Od wersji 3.13 jest to możliwe. Dopasowanie własnych napisów obejmuje może już, na oko, jakieś 80 - 90 % interfejsu Reapera. Z czasem na pewno będzie lepiej. A tak to ślicznie wygląda. Cool

...

Na to czekałem  od dawna, i pewnie nie tylko ja! Bravo Piotrze! Polak potrafi :)

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » sobota 24 paź 2009, 22:51

Ano moja.

Świetna sprawa! Gratuluję!

Dla mnie jest super, nie przeszkadzają mi długie teksty - dopóki wszystko się mieści, dla mnie jest OK.

Nawet jak ktoś zna angielski, jest po prostu przyjemniej i przyjaźniej, jak program po polsku gada.

Nawet chciałem od razu udostępnić spolszczenie, ale jak zobaczyłem obok dyskusję o piractwie i gremialnym jego pochwalaniu, a przy tym - co gorsza - lekceważącym stosunku do czyjegoś zaangażowania (niekoniecznie pracy w kontekście zarobku, ale zwyczajnego wkładu czasowo - energetycznego), to mi szybko przeszła zabawa w dobrego wujcia.

Ano właśnie, ano właśnie.

Awatar użytkownika
PrzemekM

Post autor: PrzemekM » sobota 24 paź 2009, 22:56

Widze, że kolega preceli świetnie się zna na lokalizacji oprogramowania. Maksymalnie zrozumiała to ma być dokumentacja, w menu dopuszczalne są skróty lub uproszczenia. Może Ci nie przeszkadza, gdy wyświetlone menu zakrywa 2/3 ekranu, inni mogą mieć inne zdanie. Nie narzekam, po prostu dzielę się spostrzeżeniem. A poza tym język, ktorego używasz w swoich postach, nie świadczy dobrze o Twojej kulturze językowej (co przekłada się na wiarygodność w sprawach lokalizacji) - ale co tam, srał ją pies.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 24 paź 2009, 22:57

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 03:19 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
PrzemekM

Post autor: PrzemekM » sobota 24 paź 2009, 23:03

Myślałem o skracaniu, gdzie tylko się dało, ale przy czymś podobnym długo się wahałem i rzeczywiście postawiłem na jak najlepszą zrozumiałość. Przykład, jaki mam na myśli:

Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym odcinku czasowym

Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym obiekcie 

A może:

Tryb nagryw.: aut. podrzutka na zaznaczonym obiekcie

12 znaków mniej to już coś - zrozumiałość podobna

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 24 paź 2009, 23:04

...Myślałem o skracaniu, gdzie tylko się dało, ale przy czymś podobnym długo się wahałem i rzeczywiście postawiłem na jak najlepszą zrozumiałość. Przykład, jaki mam na myśli:
Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym odcinku czasowym
Tryb nagrywania: automatyczna podrzutka na zaznaczonym obiekcie...

Piotrze, toż wiemy. Nawet w oryginale, po angielskiemu, było o czym poczytać, a co dopiero w naszym pięknym języku .
[addsig]

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » sobota 24 paź 2009, 23:09

Jeśli nawet to wg mnie mistrzowskie zagranie Cockos, bo będą jakieś nakładki do ściagniecia na dany język (w każdym kraju są maniacy) i osoby mające problemy z angielskim, wszelkiej masci amatorzy czy osoby dopiero rozpoczynające przygodę z DAW będą pewnie sięgali po Reapera w pierwszej kolejności. Lwia część z nich napewno z nim już zostanie i powedzmy połowa wykupi licencje. To tak trochę odnośnie dyskusji toczonej obok przez "jednookich" Wink

...

pominmy popaprancow siłą odciągnietych od strzelanek, użytkownikow warezow.

Piotrze k , powinieneś podac numer konta a wielu doceni Twoją prace.

Ja akurat uzywam abletona , ale w tej sytuacji choćby z ciekawości to sprawdzę.

ODPOWIEDZ