Pro-Tools Elastic Time

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: Pro-Tools Elastic Time

Post autor: matiz » piątek 09 lis 2007, 21:05

mysle, ze stad pytanie matiza o to, co stanie sie teraz z muzyka rozrywkowa... to jakis kolejny krok w kierunku pomocy dla pozbawionych umiejetnosci lub talentu muzykow - potezne narzedzia edycyjne, ktore znajda sie w wiekszosci studiow na swiecie

Tafiony - zatopiony

O to wlasnie chodzi - zauwazcie, ze w studiach (o czym Jacek doskonale wie) jest Pro-Tools, a nie "zabawki" typu Acid czy Cubase. Wobec tego pojaiwenie sie takiego narzedzia w PT pokaze realizatorom, ze mozna i trzeba to stosowac. Po drugie, ja nie wyobrazam sobie obecnie pracy bez Autotune, Vocalign i SoundReplacera - a teraz dostane jeszcze jedna zabawke. Muzyka, a szczegolnie wokale, juz nigdy nie bedzie taka jak piec lat temu powiedzmy. Nie ma wokalu niepoczyszczonego, chorkow porownanych i poczyszczonych z oktawa z melodyny - rzygac sie chce. Kiedys posunalem sie do paranoi i zrownalem VocAlignem dwa slady gitary akustycznej i... wyszedl chorus
Nie wiem, jak Wy, ale ja piosenek wspolczesnych sluchac juz nie moge, bo w zwrotkach widze zolte kreski rownajace jasnozielone falki w zielonkawym oknie, a w refrenach dwa okna VocAligna... Teraz bede "jechal walcem" po bebnach, moze z basem i gitara, bo klawisze przeciez i tak do osemek ewentualnie szesnastek... po co muzycy, cokolwiek sobie sam nagram i dopasuje, tamburyn czy inne jajeczko... Nie mialem czasu, nie zakupilem dzis, zreszta jestem w srodku roboty a juz raz sie wrobilem w upgrade i potem sie okazalo, ze wtyczki nie zapamietuja ustawien, wiec eksperymenty pod koniec przyszlego tygodnia - ale na filmikach wyglada to STRASZNIE! Przyszlosc muzyki... ja sie juz boje

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » piątek 09 lis 2007, 21:10

cokolwiek sobie sam nagram i dopasuje, tamburyn czy inne jajeczko...
ja tez! :D

WG

Post autor: WG » poniedziałek 12 lis 2007, 14:02

REAPER
+ New pitch/timestretch modes: elastique Pro

Nie tylko Pro-Tools może być "elastyczny"

Zdaje się, że nowy algorytm élastique time stretching zagościł w wielu programach

ODPOWIEDZ