Alternatywa do Hypersonic

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
Balsenior
Re: Alternatywa do Hypersonic

Post autor: Balsenior » wtorek 19 cze 2007, 15:57

......PURITY...
A jak się ma Luxonic Purity do Hypersonic'a?
Jak ścieżkiza jego pomocą nagrane siedzą w miksie?...
Czy mołbyś jasniej?
Może kiedy indziej

Awatar użytkownika
Balsenior

Post autor: Balsenior » wtorek 19 cze 2007, 15:58

...słuchałem Luxonic demo mp3. Miałem okazje bawić sie hypersonic.
Moim zdaniem hypersonic jest to jedyny instrumęt który więcej niż doskonale emuluje sprzętowy moduł brzmieniowy.
Osobiście pracuje na logicu i używam tylko instrumentów z logica.
ale musze powiedzieć ze brzmienia z hypersonica są bardzo atrakcyjne może wynika to ze zastosowanego nawyjściu enhancera.
Troche trudno zapanować jest nad dolnym pasmem bas i stopa.
Na dzień dzisiejszy niema drugiego takiego pluginu....
Logic? Mógłbyś podesłać link do www producenta? a najlepiej do konkretnego produktu o którym wspomniałeś?
Może kiedy indziej

figiel

Post autor: figiel » wtorek 16 paź 2007, 12:54

Ja osobiście mogę z pełną odpowiedzialnością polecić wtyczkę Nexus (oficjalna strona www.refx.net) wtyczka posiada "niesamowite" dźwięki, wzbogacona o paczki dodatkowych dźwięków stanowi naprawdę "kombajn" jeśli chodzi o wtyczki. Jedyny jej minus to straszne zżeranie procesora no i oczywiście cena :) (Na moim Duronie 1,2/256 ram / 3 nexusy odpalone i 100%)
Witam, muzykę tworzę od 2 lat jestem tzw (samoukiem) :) Preferowane style to: house, electro house

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » wtorek 16 paź 2007, 13:43

Kup sobie Rolanda JV1010 i daj spokój z instrumentami VSTi ,to wszystko jedna wielka kaszana.
Posłuchajcie sobie demo RAVITY, czy Purity na stronach producenta masakra,Casio lepiej brzmi,a co do Hypersonica , to ma beznadziejne ,płaskie barwy i ZERO dymaniki, ze o zestawach perkusyjnych nie wspomnę.
Jedyny w miarę dobrze brzmiący instrument VSTi to Haloin One w nowym Cubase 4 i Halion player.
(bawiłem się nim jakiś czas temuw Audiofactory)

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 16 paź 2007, 14:12

...Kup sobie Rolanda JV1010 i daj spokój z instrumentami VSTi ,to wszystko jedna wielka kaszana.
Posłuchajcie sobie demo RAVITY, czy Purity na stronach producenta masakra,Casio lepiej brzmi,a co do Hypersonica , to ma beznadziejne ,płaskie barwy i ZERO dymaniki, ze o zestawach perkusyjnych nie wspomnę.
Jedyny w miarę dobrze brzmiący instrument VSTi to Haloin One w nowym Cubase 4 i Halion player.
...
Wygląda na to że w Audiofactory miałeś do dyspozycji porządną kartę, z dobrymi przetwornikami i stąd Twoje dobre wrażenia o Halionach. Natomiast domu na zintegrowanej lub jakimś blasterze słuchałeś Ravity, Purity i Hypersonica. Co ja mówię, przecież ty ich nie testowałeś tylko słuchałeś demówek w mp3 i na tej podstawie stwierdziłeś że mają płaskie barwy i zero dynamiki. Nie ma co prawdziwie fachowa i profesjonalna ocena godna tego forum

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 16 paź 2007, 14:18

...Kup sobie Rolanda JV1010 i daj spokój z instrumentami VSTi ,to wszystko jedna wielka kaszana.
...
Mam CS4 i testowałem Halion One. Moim zdaniem to akurat on ma braki. Czy dobrze wsuchałeś się w jego brzmienia? Poza tym nie ocenia się brzmień na podstawie mp3. Na tej podstawie wiele instrumentów, nie tylko VST zresztą, jest niewarte żadnej uwagi. A tego, że Casio lepiej brzmi już nie komentuję.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 16 paź 2007, 14:41

...
Nie ma co, masakryczna opinia...
Przydałoby Ci się kolego więcej pokory...

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » wtorek 16 paź 2007, 21:45

Oczywiście wy wszyscy macie LEGALNR Haloiny,Hypersoniki, Purity i inne Colossusy made inh2o, stąd te opinie tak?

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 16 paź 2007, 23:52

...Oczywiście wy wszyscy macie LEGALNR Haloiny,Hypersoniki, Purity i inne Colossusy made inh2o, stąd te opinie tak?...
Kolego. FYI: Mam Komplete 5 - legalny pakiet wszystkich instrumentów i efektów Native Instruments, oraz legalny Live 6 i jeszcze legalny Sound Forge 9 i jeszcze parę innych legalnych, a to wszystko na legalnym Windows XP Pro. Skąd ty się urwałeś człowieku ? Czyżbyś miał nielegalnego Rolanda JV1010 ?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 17 paź 2007, 07:53

......Oczywiście wy wszyscy macie LEGALNR Haloiny,Hypersoniki, Purity i inne Colossusy made inh2o, stąd te opinie tak?...
Kolego. FYI: Mam Komplete 5 - legalny pakiet wszystkich instrumentów i efektów Native Instruments, oraz legalny Live 6 i jeszcze legalny Sound Forge 9 i jeszcze parę innych legalnych, a to wszystko na legalnym Windows XP Pro. Skąd ty się urwałeś człowieku ? Czyżbyś miał nielegalnego Rolanda JV1010 ? ...
Kolega troche się chyba pogubił. Ja z kolei mam tylko Komplete Synth i CS4 + PSP Masterpack-a. Wszystko legalnie. Niech kolega sobie siedzi z tym JV1010

ODPOWIEDZ