Na czym robicie bas?

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
goodsound
Re: Na czym robicie bas?

Post autor: goodsound » środa 17 sie 2005, 14:47

a ja krece basiki na korgu ms2000 i uwazam ze zaden wirtualny instrument nie da tyle mięcha co fizyczny, rowniez novation bass station vst a klawisz to dwie rozne sytuacje..wiem co pisze bo przez wirtualne basy stracilem pol roku zyciai nigdy nie bylo do konca ok.a teraz jest:-) pozdrawiam
czarna muza dobry sound Quincy Jones

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » środa 17 sie 2005, 15:00

...a ja krece basiki na korgu ms2000 i uwazam ze zaden wirtualny instrument nie da tyle mięcha co fizyczny, rowniez novation bass station vst a klawisz to dwie rozne sytuacje..wiem co pisze bo przez wirtualne basy stracilem pol roku zyciai nigdy nie bylo do konca ok.a teraz jest:-) pozdrawiam...

novation bass station w wersji vst jest chyba oparty na tych samych algorytmach, co wersja namacalna (analogicznie v-station i k-station), zatem roznica brzmieniowa to kwestia tylko i wylacznie przetwornikow zarowno w przecie, jak i w interfasie audio..

nieraz zostalo to juz udowodnione, ze wirtualne instrumenty w wersjach vst i rzeczywistych brzmieniowo sie wobec siebie nie roznia..
the Sun Personality

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » środa 17 sie 2005, 17:34

...No wlasnie, chodzi mi abyscie wymienili swoje ulubione (programowe) synth'y do robienia basu...

A konkretniej to szukam dobrych software'owych syntezatorów do robienia basu w stylu trance, tylko tu moze troche uscisle...chodzi o taki trance jaki prezentują np. Paul van Dyk, Armin van Buuren...

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi:)...

Polecam Moog Modular V.

Jednak na 100% polecam Zywego basmena i zgadzam się z opiniami wcześniejszych użytkowników forum..
www.galeria-tbg.pl

Fant

Post autor: Fant » środa 17 sie 2005, 19:00

Jednak na 100% polecam Zywego basmena i zgadzam się z opiniami wcześniejszych użytkowników forum.....

NO!
[addsig]
from one source all things depend....

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » czwartek 18 sie 2005, 00:46

...Jednak na 100% polecam Zywego basmena i zgadzam się z opiniami wcześniejszych użytkowników forum.....

NO!

...

Możesz spróbować także ROMki jak Trilogy, USB UltraFocus (tam w jednym podkatalogu,k tórego nazwy nie pamiętam jest duża kupa róźnych bass synthów od mooga po virusa ogólnie nadaje się to do Trance i CLub). co by tu hmm... Reason (posłuchaj jaki bass wykręca na rizonku DeepForces - wymiot) nada się V-station (Bass-Station to dla mnie kiepska maszyna, nie wiem moze się nie znam , może nie wiem, ale jakoś nie pasi wogóle i ogólnie rzecz biorac odpada kropka :) ) .

Tak na boku ostatnio męczę Adventusa - jakoś niezbyt on popularny, a moze się mylę, znów nie wiem, ale do Trance jak znalazł.

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » czwartek 01 wrz 2005, 15:07

Awatar użytkownika
BZYK

Post autor: BZYK » czwartek 01 wrz 2005, 16:01

oto lista equipmentu Paul'a van Dyk'a:

G3 Macintosh / Logic Audio Platinum

Pro Tools 24 Mix Plus

Roland Juno-60 /-106

Roland Jd-800

Roland TB-303

Roland TR-808

Roland TR-909

Access Virus

Novation Supernova

Korg Prophecy

Korg Trinity

Roland JP-8000

Mackie Digital D8B

Emu Extreme 1

Kurzweil K2500

Syntechno Teebee

Clavia Nordlead

Alesis Andromeda

SPL Goldmike

SPL Transient Designer

:)

[addsig]

Awatar użytkownika
Bathon

Post autor: Bathon » czwartek 01 wrz 2005, 16:10

To powiedzicie mi w takim razie, jak uzyskacz takie brzmienie basu, jak jest w pierwszym kawalku na plycie Jana Delaya. Ten basik ma takie pier!@#$e, ze masakra:]:]:] Pozdrowienia

richtig

Post autor: richtig » czwartek 01 wrz 2005, 16:37

...To powiedzicie mi w takim razie, jak uzyskacz takie brzmienie basu, jak jest w pierwszym kawalku na plycie Jana Delaya. Ten basik ma takie pier!@#$e, ze masakra:]:]:] Pozdrowienia...

Jak zmiksujesz sobie bas ze wszystkich wyżej wymienionych instrumentów to taki uzyskasz :):):)
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ