Na czym robicie bas?
a ja krece basiki na korgu ms2000 i uwazam ze zaden wirtualny instrument nie da tyle mięcha co fizyczny, rowniez novation bass station vst a klawisz to dwie rozne sytuacje..wiem co pisze bo przez wirtualne basy stracilem pol roku zyciai nigdy nie bylo do konca ok.a teraz jest:-) pozdrawiam
czarna muza dobry sound Quincy Jones
Re: Na czym robicie bas?
...a ja krece basiki na korgu ms2000 i uwazam ze zaden wirtualny instrument nie da tyle mięcha co fizyczny, rowniez novation bass station vst a klawisz to dwie rozne sytuacje..wiem co pisze bo przez wirtualne basy stracilem pol roku zyciai nigdy nie bylo do konca ok.a teraz jest:-) pozdrawiam...
novation bass station w wersji vst jest chyba oparty na tych samych algorytmach, co wersja namacalna (analogicznie v-station i k-station), zatem roznica brzmieniowa to kwestia tylko i wylacznie przetwornikow zarowno w przecie, jak i w interfasie audio..
nieraz zostalo to juz udowodnione, ze wirtualne instrumenty w wersjach vst i rzeczywistych brzmieniowo sie wobec siebie nie roznia..
novation bass station w wersji vst jest chyba oparty na tych samych algorytmach, co wersja namacalna (analogicznie v-station i k-station), zatem roznica brzmieniowa to kwestia tylko i wylacznie przetwornikow zarowno w przecie, jak i w interfasie audio..
nieraz zostalo to juz udowodnione, ze wirtualne instrumenty w wersjach vst i rzeczywistych brzmieniowo sie wobec siebie nie roznia..
the Sun Personality
...No wlasnie, chodzi mi abyscie wymienili swoje ulubione (programowe) synth'y do robienia basu...
A konkretniej to szukam dobrych software'owych syntezatorów do robienia basu w stylu trance, tylko tu moze troche uscisle...chodzi o taki trance jaki prezentują np. Paul van Dyk, Armin van Buuren...
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi:)...
Polecam Moog Modular V.
Jednak na 100% polecam Zywego basmena i zgadzam się z opiniami wcześniejszych użytkowników forum..
A konkretniej to szukam dobrych software'owych syntezatorów do robienia basu w stylu trance, tylko tu moze troche uscisle...chodzi o taki trance jaki prezentują np. Paul van Dyk, Armin van Buuren...
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi:)...
Polecam Moog Modular V.
Jednak na 100% polecam Zywego basmena i zgadzam się z opiniami wcześniejszych użytkowników forum..
www.galeria-tbg.pl
Jednak na 100% polecam Zywego basmena i zgadzam się z opiniami wcześniejszych użytkowników forum.....
NO!
[addsig]
NO!

[addsig]
from one source all things depend....
...Jednak na 100% polecam Zywego basmena i zgadzam się z opiniami wcześniejszych użytkowników forum.....
NO!
...
Możesz spróbować także ROMki jak Trilogy, USB UltraFocus (tam w jednym podkatalogu,k tórego nazwy nie pamiętam jest duża kupa róźnych bass synthów od mooga po virusa ogólnie nadaje się to do Trance i CLub). co by tu hmm... Reason (posłuchaj jaki bass wykręca na rizonku DeepForces - wymiot) nada się V-station (Bass-Station to dla mnie kiepska maszyna, nie wiem moze się nie znam , może nie wiem, ale jakoś nie pasi wogóle i ogólnie rzecz biorac odpada kropka :) ) .
Tak na boku ostatnio męczę Adventusa - jakoś niezbyt on popularny, a moze się mylę, znów nie wiem, ale do Trance jak znalazł.
NO!

...
Możesz spróbować także ROMki jak Trilogy, USB UltraFocus (tam w jednym podkatalogu,k tórego nazwy nie pamiętam jest duża kupa róźnych bass synthów od mooga po virusa ogólnie nadaje się to do Trance i CLub). co by tu hmm... Reason (posłuchaj jaki bass wykręca na rizonku DeepForces - wymiot) nada się V-station (Bass-Station to dla mnie kiepska maszyna, nie wiem moze się nie znam , może nie wiem, ale jakoś nie pasi wogóle i ogólnie rzecz biorac odpada kropka :) ) .
Tak na boku ostatnio męczę Adventusa - jakoś niezbyt on popularny, a moze się mylę, znów nie wiem, ale do Trance jak znalazł.
oto lista equipmentu Paul'a van Dyk'a:
G3 Macintosh / Logic Audio Platinum
Pro Tools 24 Mix Plus
Roland Juno-60 /-106
Roland Jd-800
Roland TB-303
Roland TR-808
Roland TR-909
Access Virus
Novation Supernova
Korg Prophecy
Korg Trinity
Roland JP-8000
Mackie Digital D8B
Emu Extreme 1
Kurzweil K2500
Syntechno Teebee
Clavia Nordlead
Alesis Andromeda
SPL Goldmike
SPL Transient Designer
:)
[addsig]
G3 Macintosh / Logic Audio Platinum
Pro Tools 24 Mix Plus
Roland Juno-60 /-106
Roland Jd-800
Roland TB-303
Roland TR-808
Roland TR-909
Access Virus
Novation Supernova
Korg Prophecy
Korg Trinity
Roland JP-8000
Mackie Digital D8B
Emu Extreme 1
Kurzweil K2500
Syntechno Teebee
Clavia Nordlead
Alesis Andromeda
SPL Goldmike
SPL Transient Designer
:)
[addsig]
To powiedzicie mi w takim razie, jak uzyskacz takie brzmienie basu, jak jest w pierwszym kawalku na plycie Jana Delaya. Ten basik ma takie pier!@#$e, ze masakra:]:]:] Pozdrowienia
...To powiedzicie mi w takim razie, jak uzyskacz takie brzmienie basu, jak jest w pierwszym kawalku na plycie Jana Delaya. Ten basik ma takie pier!@#$e, ze masakra:]:]:] Pozdrowienia...
Jak zmiksujesz sobie bas ze wszystkich wyżej wymienionych instrumentów to taki uzyskasz :):):)
Jak zmiksujesz sobie bas ze wszystkich wyżej wymienionych instrumentów to taki uzyskasz :):):)
www.myspace.com/pchelki