MIDI composer Online

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
Mariusz1333
MIDI composer Online

Post autor: Mariusz1333 » wtorek 09 lis 2010, 13:49

Szanowni forumowicze.

Wrzuciłem taki temat na gugla ale tam jakaś nędza. Wiecie o co mi chodzi... Jak przyjdzie wena to chcialoby się na szybko coś zakomponować korzystając tylko z przeglądarki na dowolnym pccie, laptopie z dostępem do internetu.

Nie chodzi mi o jakis wodotrysk ale napewno musiałby być:

- podstawowy bank brzmień (GM)

- edytor midi w postaci piano roll

- prosty sekwencer

- możliwość zapisu do pliku (oczywiste)

Potem już w domu mozna wrzucić efekt pracy na swój programik i obrabiać dalej.

Może redakcja coś wie w temacie bo z postów to widac że interesuje się midiLaughing

Awatar użytkownika
midimaniak

Re: MIDI composer Online

Post autor: midimaniak » wtorek 09 lis 2010, 20:19

...Szanowni forumowicze.
Wrzuciłem taki temat na gugla ale tam jakaś nędza. Wiecie o co mi chodzi... Jak przyjdzie wena to chcialoby się na szybko coś zakomponować korzystając tylko z przeglądarki na dowolnym pccie, laptopie z dostępem do internetu.
- prosty sekwencer
Może redakcja coś wie w temacie bo z postów to widac że interesuje się midiLaughing...

tylko po co to ? w kawiarenkach czy u znajomych midi bedziesz robic ? ? ? mozesz zainstalowac mojopac (niezalezny wirtualny os) na pendrive i na niego chociazby cubase. w wersji z e-licencja nie musisz nosic klucza, a tylko ten jeden pen. kiedys byly tez ext. notatniki midi oraz jakis wynalazek na konsole nintendo taka przenosna, ale to wg mnie rowniez lipa.

niemniej moim skromym zdaniem robic cos w gm a potem sobie pasowac do modułu to lekka perwersja. lepiej sobie zanutnić do telefonu w trybie dyktafoniarskim i potem sobie elegancko dograc w realu na sprzecie.
[addsig]

Awatar użytkownika
kuba-core

Post autor: kuba-core » wtorek 09 lis 2010, 20:46

......Szanowni forumowicze.
- prosty sekwencer
Może redakcja coś wie w temacie bo z postów to widac że interesuje się midiLaughing...

tylko po co to ? w kawiarenkach czy u znajomych midi bedziesz robic ? ? ? mozesz zainstalowac mojopac (niezalezny wirtualny os) na pendrive i na niego chociazby cubase. w wersji z e-licencja nie musisz nosic klucza, a tylko ten jeden pen. kiedys byly tez ext. notatniki midi oraz jakis wynalazek na konsole nintendo taka przenosna, ale to wg mnie rowniez lipa.

niemniej moim skromym zdaniem robic cos w gm a potem sobie pasowac do modułu to lekka perwersja. lepiej sobie zanutnić do telefonu w trybie dyktafoniarskim i potem sobie elegancko dograc w realu na sprzecie. ...

moze kolega chce sobie w pracy cos konkretnego porobic, a na kompie nie moze odpalac wlasnych aplikacji

IMAO

Janusz_M

Post autor: Janusz_M » wtorek 09 lis 2010, 22:16

...
Szanowni forumowicze.

- prosty sekwencer

Moze sprobuj jakos dostosowac sobie audiotool.com ?

Pozdrawiam
Janusz

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 10 lis 2010, 10:36

Może redakcja coś wie w temacie bo z postów to widac że interesuje się midi

Chyba troszkę za dużo wymagasz. Póki co śledź może te projekty:
- DAW w internetowej Chmurze
- Bezpłatna platforma muzyczna w Internecie.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Post autor: Mariusz1333 » środa 10 lis 2010, 13:21

...Może redakcja coś wie w temacie bo z postów to widac że interesuje się midi

Chyba troszkę za dużo wymagasz. Póki co śledź może te projekty:
- DAW w internetowej Chmurze
- Bezpłatna platforma muzyczna w Internecie. ...

Dopiero teraz mogę odpowiedzieć. Dziękuję, te linki są świetne.Zapisałem się w niektórych. One PRAWIE spełniają warunki, jednak nie do końca. Nie można wypróbować demo mantis (z indabamusic), bo serwer niedostępny, audiotool jest najbliższe potrzebom tylko nie ma "normalnych" padów, piana i stringsów a poza tym NIE MOŻNA (!)wyeksportować mida, chociażby same nuty bez presetów. Poza tym te połączenia graficzne - rewelka.

Ohm tez jest swietny, ale.... trzeba go zainstalować na kompie., a chodzi o ideę siadaj podłącz się i komponuj, wyślij na prywatnego maila, a w domu otwórz i podłącz pod swoje ulubione brzmienia.

odpowiadam forumowiczom:
tylko po co to ? w kawiarenkach czy u znajomych midi bedziesz robic ? ? ?

czemu nie w kawiarenkach jak coś jest dżast lajk det :) Tak naprawdę  -głównie w pracy

mozesz zainstalowac mojopac (niezalezny wirtualny os) na pendrive i na niego chociazby cubase. w wersji z e-licencja nie musisz nosic klucza, a tylko ten jeden pen. kiedys byly tez ext. notatniki midi oraz jakis wynalazek na konsole nintendo taka przenosna, ale to wg mnie rowniez lipa. - instalacje nie wchodzą w grę

niemniej moim skromym zdaniem robic cos w gm a potem sobie pasowac do modułu to lekka perwersja - to tylko twoje prywatne zdanie

.......................................................................................

moze kolega chce sobie w pracy cos konkretnego porobic, a na kompie nie moze odpalac wlasnych aplikacji - dokładnie!

......................................

Moze sprobuj jakos dostosowac sobie audiotool.com ?

- j.w napisałem

Ogólnie wystarczyły by presety podstawowe z General Midi, chodzi nie o wodotryski realizacyjne tylko o szybki zapis treści - harmonii, aranżu i rzecz jasna lini melodycznej.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 10 lis 2010, 18:20

......................................................................................

moze kolega chce sobie w pracy cos konkretnego porobic, a na kompie nie moze odpalac wlasnych aplikacji - dokładnie!

......................................

Ale z tego co wykminiłem, to mojopack nie jest instalowany tylko odpalany z pendrive.

Jak dla mnie najlepszą opcją była by instalacja Reapera na kompie w domu, przekopiowanie na pendrive, wsadzenie do skopiowanego Reapera dowlonych dll'i i soundfontóf wg uznania i nie musisz nawet exportowac do plików tylko po prostu zapisac sesję i potem obrobić ja dowolnie w domu

Jesli chcesz koniecznie online to zamiast pendrive serwer ftp, nic nie instalujesz tylko pobierasz paczkę na pulpit, unpack i jazda, a to chyba w każdej pracy na każdym kompie z dostępem do netu jest dozwolone

pozdr

drummer

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Post autor: Mariusz1333 » środa 10 lis 2010, 23:05

...
......................................................................................

Jesli chcesz koniecznie online to zamiast pendrive serwer ftp, nic nie instalujesz tylko pobierasz paczkę na pulpit, unpack i jazda, a to chyba w każdej pracy na każdym kompie z dostępem do netu jest dozwolone

pozdr
...

pomysł jest niezły ale idąc Twoim tokiem rozumownia prędzej zainstalowałbym klienta vpn i podłączył się do komputera w domu.

Jednak duże znacznie ma CZAS -otwierasz stronę, i masz. Poberasz ze swojej skrzynki projekt/template - i już piszesz.

ODPOWIEDZ