pozdr
Cubase5 Trial - czasy się zmieniają
Re: Cubase5 Trial - czasy się zmieniają
...
Cubase5 Trial.
pozdr...
No i tak powinno być. Zanim się zdecyduje bądź nie o zakupie testy na legalnej w pełni funkcjonalnej wersji czasowej. Brawo
Też zauważyłem. Bardzo fajny krok.
To jest tylko do chrzanu, że mimo wszystko musisz mieć kluczyk usb, żeby tego triala uruchomić ;).
- Piotr
hehe, przyszedł Reaper i zaczął Kosić więc się inni wzięli za logiczne myślenie
hehe, przyszedł Reaper i zaczął Kosić więc się inni wzięli za logiczne myślenie
Dla mnie konieczność posiadania klucza USB w celu uruchomienia wersji testowej jest mimo wszystko nie bardzo logiczna...
Prawdopodobnie określili sobie jako target osoby które już mają Cubase i się zastanawiają czy warto przejść na wyższą wersję. Może bali się jakiegoś zalewu pobieraczy Triala i osób które by zaczęły zaraz kombinować jak to zhackować, czy coś.. A tak jest przynajmniej jakaś nadzieja, że trafi to do "zaufanych" klientów.
Chociaż wiadomo, że jesli ktoś zamierza się przesiąść na Cubase a nie miał go wcześniej no to nie przetestuje go sobie..
cóż, mimo wszystko o nowych klientach też mogliby pomyśleć... Jeśli chcą trafić tylko w posiadaczy Cubase'a to nie wiem czy to wypali, bo sam update ze starszych wersji też trochę kosztuje... Niby krok na przód, a jednak dla większości to niczego nie zmienia...
No ale oczywiście czekamy, aż jeszcze wprowadzą coś takiego do NUENDO :) i w ogóle wszystkich swoich aplikacji :)
Może np patent z przesunięciem daty w komputerze zadziała?

-
- Kontakt:
Może np patent z przesunięciem daty w komputerze zadziała? ...
hehe tak sie robiło z trial'ami za czasów win 98...
teraz programisci nie mogą sobie pozwolić na taką hauturę...
albo... ?