Aby była jasność 3/4 Testu było wykonane w USA , przez człowieka o pseudonimie T_R_S który jest inżynierem dźwięku i (PODOBNO ) jednym z producentów owej kapeli stąd te Pliki , ja od siebie dodałem tylko dwa ostatnie urządzenia czyli UAD-1 i Art PRO Vla , zrobiłem także stronę ... Chciałem umieścić więcej przykładów - różnych gratów ale to by zmieniło cały charakter TESTU czyli " Programowych Symulatorów kompresora SSL-Bus compressor " , jedynie tylko te dwa urządzenia zachowywały się na tyle przezroczyście aby można było je porównywać z SSL... ( jeśli w ogóle można coś porównać z SSL )
to jest cała historia , dziękuje za UWAGĘ i udział w akcji :)
P.S , Plik główny nie jest po Masteringu , lecz jak wspominałem wcześniej ...na sumie był użyty LIMTER ,
Link do strony
[Post edytowany przez Admina w dniu 23/01/2009]
Test kompresorów programowych SSL - wyniki!
Re: Test kompresorów programowych SSL - wyniki!
Wielkike dzieki MASTER . juz ktos pisał to ale powótrze bo mi sie podobało
" jak mowią Ziomale i kabaret moralnego niepokoju - RESPECT"
" jak mowią Ziomale i kabaret moralnego niepokoju - RESPECT"
A mnie ciekawia parametry z jakimi byl obrabiany plik w poszczegolnych procesorach.
...tak mnie tylko tknelo - ze troszke sie rozminelismy z zalozeniami, bo wybralismy najlepiej wg nas brzmiace przyklady, a w sumie przedmiotem byla chyba ocena wiernosci emulacji ssl-a prawdziwego.
tylko ze akurat prawdziwego ssl bus compressora nikt z nas nie ma :( ( a zwyciezcy to emulacja nie bedaca emulacja i dwa produkty nie majace z ssl nic wspolnego :) )
tak wiec wyszedl plebiscyt na najfajniejszy sound, i super :)
dzieki
tylko ze akurat prawdziwego ssl bus compressora nikt z nas nie ma :( ( a zwyciezcy to emulacja nie bedaca emulacja i dwa produkty nie majace z ssl nic wspolnego :) )
dzieki
fan dobrego brzmienia ;)
oszke sie rozminelismy z zalozeniami, bo wybralismy najlepiej wg nas brzmiace przyklady, a w sumie przedmiotem byla chyba ocena wiernosci emulacji ssl-a prawdziwego.
dzieki...
...Oduck masz duzo racji ludzie chyba wybierali najfajniejszy sound a nie najbardziej zblizony do oryginału . ale suma sumarum SSL wygrał , czyli ""LUDZIE GŁUCHE NIE SO " jak mawia mój sąsiad :) mysle ze test jest do powtórzenia juz w polskich warunkach u Jacka Domańskiego ( Audiotech) na Ursynowie , tylko potrzebny by był czas i checi , przyznam ze ja typowałem podobnie
najlepszy 1) SSL 2 ) Digidesign Impact
ale naprawde najgorzej przynajmniej według mnie brzmi Waves , miałem okazje przez 14 dni działac na Waves .. i jakos mnie nie przekonały te WTYKI !:) chociaz dużo lepiej brzmia niz inne
dzieki...
...Oduck masz duzo racji ludzie chyba wybierali najfajniejszy sound a nie najbardziej zblizony do oryginału . ale suma sumarum SSL wygrał , czyli ""LUDZIE GŁUCHE NIE SO " jak mawia mój sąsiad :) mysle ze test jest do powtórzenia juz w polskich warunkach u Jacka Domańskiego ( Audiotech) na Ursynowie , tylko potrzebny by był czas i checi , przyznam ze ja typowałem podobnie
najlepszy 1) SSL 2 ) Digidesign Impact
ale naprawde najgorzej przynajmniej według mnie brzmi Waves , miałem okazje przez 14 dni działac na Waves .. i jakos mnie nie przekonały te WTYKI !:) chociaz dużo lepiej brzmia niz inne
Kiedys zrobiłem taki TEST ... który zresztą zamiesciłem na tej stronie ...
TEST KOMPRESORÓW
TEST KOMPRESORÓW
Na tej stronie , miałem na mysli na stronie E&S ...
...Kiedys zrobiłem taki TEST ... który zresztą zamiesciłem na tej stronie ...
TEST KOMPRESORÓW ...
obejrzałem i troche nie w temacie ale drobna uwaga zwycięzce przez z nie s sie pisze
dzieki za linka ;)
TEST KOMPRESORÓW ...
obejrzałem i troche nie w temacie ale drobna uwaga zwycięzce przez z nie s sie pisze
dzieki za linka ;)