Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
-
KAFEL
Re: Drugie narodziny Sound Forge
autor: KAFEL » wtorek 17 kwie 2007, 10:54
...
i jeszcze tu po polsku
--------------------------------------------------------------------
Po polsku i oczywiście drogo

. Ja zamówiłem już uaktualnienie Sound Forge z wersji 8 do 9 i zapłaciłem nie 580 zł a jedynie
340 zł (wersja box cena z wysyłką Fedexem dostawa max w piątek) bezpośrednio na stronie Sound Forge. Na trackingu Fedexa widzę że już został wysłany. Na dodatek u naszego dystrybutora jeszcze nie ma tego towaru.
...
Ale to jeszcze nie wszystko ! 580 zł to koszt wersji download ! Do pudełkowej trzeba dopłacić
150 zł !!! Czyli razem mamy
730 zł !!! Masakra . Dodam jeszcze że wersja download na stronie Sound Forge kosztuje tyle samo co pudełkowa.
Czy nasz dystrybutor ma jakiś specjalny serwer do ściągania ze specjalna wersją może całkowicie spolszczoną ??
-
mellodeque - Posty:573
-
Kontakt:
autor: mellodeque » wtorek 17 kwie 2007, 10:59
Polska dziwny kraj ;)
wszędzie nas biedaków koszą... np. ZoomH4 w PL 1300-1500, w DE 960pln
AT835ST - w PL 3200-5400 :) - w usa 650$
najbardziej mnie zawsze bawi stosunek naszapensja/naszeceny do stosunku w USA zarobkiUSA/CenyUSA
wracając do tematu
Ja jeszcze nie zamawiam... wszak 30dni testów nie minęło... poza tym chyba zamówie za jakiś czas, gdyż na chwile obecną V8 mam oraz NoiseReduction też mam... tak samo jak Vegas v5.
Zobaczymy co sie rozwinie. Na razie szybciej mi sie pracuje na V8 niz V9, głownie dubleClick i zaznaczanie, jeszcze mi sie ciut myli, a obrabiam masę sfx każdego dnia i dużo automatycznie sie robi, a w V9 troszke innaczej pare rzeczy porozwiazywali co wg mnie utrudniło/spowolniło nieco mi pracę.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
-
oduck
autor: oduck » wtorek 17 kwie 2007, 11:01
Nie moge tego porownac, bo nie znam SADiE, natomiast pamietam, ze jak studio, w ktorym parcuje, decydowalo sie na zakup takiej stacji, to przewazyl Sonic i kupilismy Sonic Studio 5.
Dzis sie sporo zmienilo, kazdy z tych systemow mocno ewoluowal(....)
W Sequoi jest rowniez modul do montazu b. podobny jak w Sonicu (ktorego znam bladziutko, dlatego spytalem czy mi sie tylko nie wydaje ;) ) lub w SADiE - czyli wlasnie filozofia in-out (moim skromnym zdaniem zdecydowanie najlepsza i nie majaca konkurencji, zwlaszcza jesli chodzi o montaz duzej sesji z muz powazna, gdzie jest sporo take'ow a i precyzja wymagana)
Sonica widzialem tylko w Polskim Radiu, i to dosyc dawno (sprzed ery DVD, w ktora to strone zreszta Sonic dosyc mocno chyba skrecil, stad twoja opinia o wyzszosci "starego"?)
sorry za OT, ale to akurat temat bliski mojemu sercu
fan dobrego brzmienia ;)
-
KAFEL
autor: KAFEL » wtorek 17 kwie 2007, 11:01
i jeszcze małe wyjaśnienie. Po zalogowaniu się do zakupu uaktualnienia Sound Forge 9 na stronie Sony na dzień dobry dostajemy 50$ rabatu. Ale i tak cena nawet bez rabatu jest zdecydowanie niższa. No i dlaczego nie mogli byśmy mieć rabatu przy zakupie u dystrybutora PL ?
-
mellodeque - Posty:573
-
Kontakt:
autor: mellodeque » wtorek 17 kwie 2007, 11:07
Ano bo Polska to dziwna kraj... u nas każde ogniwo dystrybucji chce maksymalnie zarobić, co tworzy ceny z kosmosu.
Czasami sie zastanawiam czy nie pisać do producentów odnosnie cen naszych dystrybutorów z narzekaniem, że są one dla przeciętnego zjadacza czesto 200% cen USA.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » wtorek 17 kwie 2007, 11:13
W Sequoi jest rowniez modul do montazu b. podobny jak w Sonicu (ktorego znam bladziutko, dlatego spytalem czy mi sie tylko nie wydaje ;) ) lub w SADiE - czyli wlasnie filozofia in-out (moim skromnym zdaniem zdecydowanie najlepsza i nie majaca konkurencji, zwlaszcza jesli chodzi o montaz duzej sesji z muz powazna, gdzie jest sporo take'ow a i precyzja wymagana)
Jaki modul masz na mysli? Moze Cie zle zrozumialem, ale Sonic to jeden wielki edytor montazu (plus oczywiscie inne opcje, chociaz trudno nazwac "opcja" np. NoNoise za 10 czy wiecej tys dolcow...)

Z Sequoi to mi sie tam kojarzy tylko rozbudowany edytor crossfadess (ktory IMHO blizszy Sonicowi jest w Pyramix).
Sonica widzialem tylko w Polskim Radiu, i to dosyc dawno (sprzed ery DVD, w ktora to strone zreszta Sonic dosyc mocno chyba skrecil,
"dosyc mocno skrecil" to chyba delikatnie powiedziane
stad twoja opinia o wyzszosci "starego"?)
mialem na mysli stary system bez DVD, chodzi mi sposob pracy.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
pecet - Posty:2
autor: pecet » czwartek 19 kwie 2007, 08:47
i jeszcze tu po polsku
co masz na myśli pisząc "po polsku"? chyba nie lokalizację, bo o takowej, jako żywo, nie słyszałem
co do zakupów, brać wersję download, czy jednak czekać jak dystrybutorzy spuszczą z tonu i ceny? jak to było w przypadku poprzednich odsłon SF?
-
KAFEL
autor: KAFEL » czwartek 19 kwie 2007, 11:44
...
i jeszcze tu po polsku
co masz na myśli pisząc "po polsku"? chyba nie lokalizację, bo o takowej, jako żywo, nie słyszałem
co do zakupów, brać wersję download, czy jednak czekać jak dystrybutorzy spuszczą z tonu i ceny? jak to było w przypadku poprzednich odsłon SF?...
Nie wiem czy piszesz do mnie bo jedynie cytowałem link z wcześniejszej wypowiedzi w której autorowi chodziło chyba o polskiego dystrybutora i polski opis na jego stronie.
Wersja pudełkowa (uaktualnienie z v8) kosztowała mnie o 5$ taniej niż downoad

. Paczkę już dostałem !!! A na dystrybutorów nie licz bo prędzej doczekasz się wersji 10
-
mytnik
autor: mytnik » czwartek 19 kwie 2007, 14:13
Witam
Niedawno zakładałem wątek
Wielokanałowy Wave i jestem ciekaw czy nowy SF sobie z tym poradzi.
pozdrawiam
drummer
-
pecet - Posty:2
autor: pecet » czwartek 19 kwie 2007, 16:40
A czy ktoś korzystał z polskiego podręcznika do SF? O wrażeń kilka poproszę. We wszystkich niemal sklepach - jak widzę - jest on dołączony do samego SF albo do SF Audio Studio, a czy ktoś widział osobno?