Samplelord v.1.0

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
PZ
Kontakt:
Re: Samplelord v.1.0

Post autor: PZ » wtorek 20 mar 2007, 02:36

U mnie nie działa rolka myszki w oknie HD Browser, a także gdy użyje pedału, przestaje działać parametr RELASE tak jak by pedał go zerował.

Awatar użytkownika
PZ
Kontakt:

Post autor: PZ » wtorek 20 mar 2007, 02:40

a i mam pytanie w jakim jezyku został napisany ten program?

EMD

Post autor: EMD » wtorek 20 mar 2007, 06:06

Doprecyzowuję:

Autodetect - nie wiem czy to jest fachowe określenie. Miałem taką sytuację, że najpierw załączyłem sampler a potem klawiaturę sterującą i ta niestety nie pojawiła się w okienku MIDI input

Przeglądarka - nie zmieniałbym jej. Wydaje mi się, że dołożenie obok"F" ikony wyboru napędu rozwiązuje spawę poszukiwań

I jeszcze jedno - czy da się zrobić tak, żeby dało się program rozciągać w poziomie tak by możan było powiększyć okno przeglądarki? Moje nazwy katalogów z próbkami, sf2, itp są bardzo długie - można rzecz opisowe - by ułatwić sobie życie i nie zastanawiać się co autor miał na myśli dwa lata temu.

WG

Post autor: WG » wtorek 20 mar 2007, 09:23

Autodetect - nie wiem czy to jest fachowe określenie. Miałem taką sytuację, że najpierw załączyłem sampler a potem klawiaturę sterującą i ta niestety nie pojawiła się w okienku MIDI input
Teraz zaczaiłem
Będzie poprawione. Także, dzięki za zwrócenie uwagi.

Tymczasem trzeba jeszcze zachować kolejność czyli najpierw uruchomić klawiaturę a potem dopiero soft.

I jeszcze jedno - czy da się zrobić tak, żeby dało się program rozciągać w poziomie tak by możan było powiększyć okno przeglądarki?
Jasne. Akurat ta rzecz czyli panel przeglądarki przejdzie jeszcze niezłą "metamorfozę". Okno przeglądarki będzie w pełni skalowalne do dużych pulpitów oraz będzie dodana możliwość "wyjęcia" panelu przeglądarki na osobne okno.

Aktualnie zbieram wszelkie rzeczy jakie nasuną się po pierwszych testach samplerka. A już mam co poprawiać i udoskonalać

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 20 mar 2007, 11:10

Super:) I w dodatku szczegółowa instrukcja w naszym języku:)
Zabieram się za testy, niestety muszę czekać do wypłaty, więc na pewno przewałkuję demo na różne sposoby.

Przy okazji skromnie zapytam, czy w dalekiej przyszłości, jak już zostaną naniesione poprawki, jest szansa na rozbudowę/przebudowę samplera na typowy sampler perkusyjny? Chodzi o sposoby ładowania próbek jak w Battery czy Steinberg LM-4?

pozdrawiam
drummer

kormo

Post autor: kormo » wtorek 20 mar 2007, 12:16

Zaczalem testowac barwy z Proteusa X.
Bardzo mi sie podoba ta pierwsza wersja samplera ;).
Wykonales kawal dobrej roboty ....

Brakuje mi tu jednak jakiegos prostego procesora efektow, tak jak to jest np. w Sampletank, ale to jak rozumiem nie jest w tej chwili najwazniejsze.

Na poczatek moze warto obsluzyc CC91 i CC93 ?

Przydalby się jescze mechanizm drag and drop na poszegolnych kanalach MIDI (do klonowania barw) oraz wybor ( w trybie General Midi) barw dla kazdego kanalu prawy klawiszem myszki.
Zauwazylem, ze jak wybieram tryb General Midi i laduje np SF, to oczywiscie wypelniaja sie wszystkie kanaly barwa nr 1, ale jesli powtorze te czynnosc dla innego pliku SF, to zmienia sie to tylko na jednym kanale ...

pozdrawiam...
KP

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 20 mar 2007, 12:34

Mr WLODEK... PELNA PROFECHA!!! Wierzylem ze dasz rade i prosze - jest program! Biore sie za testy i w kwietniu zamawiam program...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 20 mar 2007, 12:38

Mr Wlodek - to ile bledow zrobiles Pan na podczas robienia witryny mowi ile Pan wlozyles poweru w ten produkt! Pokukaj Pan na witryne bo sa tam literowki i inne podobne mikre badziewia...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 20 mar 2007, 13:55

Tak biznesowo - jak bedziesz juz poprawial ta angielska reklamke - przemyć koniecznie text o MOZLIWOSCIACH WYGODNEGO I BEZPIECZNEGO ZASTOSOWANIA W LIVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wrecz zorientowaniu Twojej pracy na ten kierunek (to glowne zrodlo popularnosci wielkiej Abletona na swiecie - moze zaproponuj im bundle wrecz:))) oczywiscie na etapie promocji wiekszej na swiecie wersji juz poprawionej i stestowanej przez pierwszych uzytkownikow :)

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 20 mar 2007, 13:55

No a gdzie news na stronie głównej EiS ??
drummer

ODPOWIEDZ