DI-Box a preamp mikrofonowy

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Hardi
DI-Box a preamp mikrofonowy

Post autor: Hardi » piątek 04 lis 2005, 17:43

Mam takie pytanie, jeśli preamp mikrofonowy posiada również wejście liniowe i instrumentalne to czy to oznacza, że może pracować jako DI-Box? Chodzi mi o to czy nagrywając liniowo np. bas, muszę mieć jeszcze jakiś DI-Box czy wystarczy, że wepnę go linowo w wejście instrumentalne preampa?
[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
JOURESY

Re: DI-Box a preamp mikrofonowy

Post autor: JOURESY » piątek 04 lis 2005, 21:28

Witam,

mamy widzę ten sam dylemat, muszę wkrótce nagrywać bas, a niestety nie mam w mikserze wejścia hi-z, planuję więc zakup di-boxa ULTRA-G GI100 od behringera, podłączę go pod wejście mikrofonowe i myślę że temat zostanie załatwiony.

JoU

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 04 lis 2005, 21:38

di box to urzadzenie sluzace do przesylania sygnalow na wieksze odleglosci - stosowane glownie do podlaczenia urzadzen niesymetrycznych

jesli preamp posiada wejscie instrumentalne to jest ono wlasnie po to by podlaczac pod nie instrumenty typu gitara bas czy inne

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » sobota 05 lis 2005, 01:07

jesli preamp posiada wejscie instrumentalne to jest ono wlasnie po to by podlaczac pod nie instrumenty typu gitara bas czy inne...

dzięki o to mi właśnie chodziło

pozdro

Przemek

[addsig]
gadu-gadu 4021735

ODPOWIEDZ