Kurzweil K2500x
- mr-hammond
Witajcie
Jakis czas temu zakupiłem ten instrument , jeszcze płynie więc nie mam go w domu , nieznalazłem absolutnie nic na polskich stronach o tym instrumencie oprócz danych technicznych , na stronach zagranicznych tez mało , moze ktos dysponuje większym testem , moze w eis kiedys była ,ja znalazłem w mych archiwach test k2600x w eis , ale to juz nowsza konstrukcja .
Bardzo prosiłbym o pomoc .
Pozdrawiam
PAWEŁ
Jakis czas temu zakupiłem ten instrument , jeszcze płynie więc nie mam go w domu , nieznalazłem absolutnie nic na polskich stronach o tym instrumencie oprócz danych technicznych , na stronach zagranicznych tez mało , moze ktos dysponuje większym testem , moze w eis kiedys była ,ja znalazłem w mych archiwach test k2600x w eis , ale to juz nowsza konstrukcja .
Bardzo prosiłbym o pomoc .
Pozdrawiam
PAWEŁ
Re: Kurzweil K2500x
(...)nieznalazłem absolutnie nic na polskich stronach o tym instrumencie oprócz danych technicznych(...)
Może to dlatego, ze przez swą cenę i trudnodostępność jest rzadkim instrumentem, zarezerwowanym dla bogatszych, komercyjnych muzyków :P (Sorki, przemawia pzreze mnei zadrość)
A stronki z "opiniami" na temat danego instrumentu są robione przede wszystkim przez hobbystów.
Sprawdź: www.harmony-central.com
Może to dlatego, ze przez swą cenę i trudnodostępność jest rzadkim instrumentem, zarezerwowanym dla bogatszych, komercyjnych muzyków :P (Sorki, przemawia pzreze mnei zadrość)
A stronki z "opiniami" na temat danego instrumentu są robione przede wszystkim przez hobbystów.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
- mr-hammond
...
Tak to jest jedyne co znalazłem :) dzieki :)
a tak poza to kupiłem bo naprawde okazja była inaczej nie bym nawet o nim nie myślał
.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc :)
...
Tak to jest jedyne co znalazłem :) dzieki :)
a tak poza to kupiłem bo naprawde okazja była inaczej nie bym nawet o nim nie myślał

Pozdrawiam i dzieki za pomoc :)
- mr-hammond
Z czystej ciekawosci czy był moze kiedys test tego instrumentu w estradzie ?
...Z czystej ciekawosci czy był moze kiedys test tego instrumentu w estradzie ? ...
Na płytce CD, dodawanej do EiS, masz spis wszystkich testów.
Na płytce CD, dodawanej do EiS, masz spis wszystkich testów.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
- mr-hammond
......Z czystej ciekawosci czy był moze kiedys test tego instrumentu w estradzie ? ...
Na płytce CD, dodawanej do EiS, masz spis wszystkich testów....
Niestety jest tylko z tego roku ja nie znalazłem z przed ponad kilku lat ,bo to juz dosyc stary instr. i test musiaby byc z przed kilku lat
Na płytce CD, dodawanej do EiS, masz spis wszystkich testów....
Niestety jest tylko z tego roku ja nie znalazłem z przed ponad kilku lat ,bo to juz dosyc stary instr. i test musiaby byc z przed kilku lat
Z serii K 2500 powstały nast. modele: Kurzweil K 2500 (76 klawiszy), 2500X (88 fortepianowych klawiszy), oraz moduły rack - 2500R i 2500RS (z preinstalowaną opcją samplera).
K 2500X to model z 1995 roku i choćby tylko przez to testować raczej go już nie będziemy. Posiada on 88 klawiszy (8 stref podziału), bazuje na próbkach PCM 8MB z możliwością ekspansji do 28MB, pamięć RAM można rozszerzyć do 128MB. Fabrycznie, pośród brzmień, znajdziemy bank GM (SMF 0). Wszystkie modele mają tą samą funkcjonalność i obsługę. To tak z grubsza. W sieci, wbrew temu co piszesz, jest bardzo dużo materiałów na jego temat.
To bardzo dobry, uznawany na świecie instrument.
[addsig]
K 2500X to model z 1995 roku i choćby tylko przez to testować raczej go już nie będziemy. Posiada on 88 klawiszy (8 stref podziału), bazuje na próbkach PCM 8MB z możliwością ekspansji do 28MB, pamięć RAM można rozszerzyć do 128MB. Fabrycznie, pośród brzmień, znajdziemy bank GM (SMF 0). Wszystkie modele mają tą samą funkcjonalność i obsługę. To tak z grubsza. W sieci, wbrew temu co piszesz, jest bardzo dużo materiałów na jego temat.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
- mr-hammond
...Z serii K 2500 powstały nast. modele: Kurzweil K 2500 (76 klawiszy), 2500X (88 fortepianowych klawiszy), oraz moduły rack - 2500R i 2500RS (z preinstalowaną opcją samplera).
...
Dziekuje za odpowiedź jednak to udało mi sie znaleść w sieci , mnie jednak chodzi o informacje chocby o apregiatorze , ilosci próbek itd tego nigdzie nie ma . Oczywiscie nie chciałem prosic o test instrumentu z lat 90 tych , tylko myslałem ze juz taki test został przeprowadzony , no nic wydaje sie juz oczywiste ze wszystkiego dowiem się jak tylko przypłynie ( ok 2 tyg ) :)
Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie tematem
PAWEŁ
...
Dziekuje za odpowiedź jednak to udało mi sie znaleść w sieci , mnie jednak chodzi o informacje chocby o apregiatorze , ilosci próbek itd tego nigdzie nie ma . Oczywiscie nie chciałem prosic o test instrumentu z lat 90 tych , tylko myslałem ze juz taki test został przeprowadzony , no nic wydaje sie juz oczywiste ze wszystkiego dowiem się jak tylko przypłynie ( ok 2 tyg ) :)
Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie tematem
PAWEŁ
- mr-hammond
...Zupełnie zapomniałem
:
http://www.kurzweilmusicsystems.com/support.html?Id=1645
...
dziekuje ;) juz wszystko jasne , zawsze sciagam manuale a tutaj zapomniałem ;(

http://www.kurzweilmusicsystems.com/support.html?Id=1645
...
dziekuje ;) juz wszystko jasne , zawsze sciagam manuale a tutaj zapomniałem ;(