32 kanały w Yamaha 01V
- Chory_Pastoor
Otóż mam takie pytanko, jak rozszerzyc Yamahe 01V do 32 kanałów ?, tzn, co jest potrzebne i jaki jest koszt takiego rozszerzenia ?
- Miłaszewski
Re: 32 kanały w Yamaha 01V
Nie mozna, poniewaz ten mikser nie ma tylu kanalow. Mikser 01V96 ma 32 kanaly.
[addsig]
[addsig]
- Chory_Pastoor
...Nie mozna, poniewaz ten mikser nie ma tylu kanalow. Mikser 01V96 ma 32 kanaly.
...
Chyba sie nie zrozumieliśmy !! Wiem że docelowo ma 32 kanały, jednak w podstawowej wersji mozna wpiąć tylko 16 urzadzeń. A wiem że, żeby uzyskac 32 wejścia trzeba kupic jakies rozszerzenia np. jakieś karty. panele z przedwzmacniaczami itp .. chodzi mi o modele i ceny takich urzadzeń ?
...
Chyba sie nie zrozumieliśmy !! Wiem że docelowo ma 32 kanały, jednak w podstawowej wersji mozna wpiąć tylko 16 urzadzeń. A wiem że, żeby uzyskac 32 wejścia trzeba kupic jakies rozszerzenia np. jakieś karty. panele z przedwzmacniaczami itp .. chodzi mi o modele i ceny takich urzadzeń ?
Link do Harmony Central
Z tego linku:
"The OPTION I/O slot normals to 01V inputs 17-24 which are specifically designed to function as digital tape returns. They feature 2-band parametric EQ with 20Hz - 20kHz range on each band, 4 aux sends, and the ability to assign to any output bus for combining tracks."
Tak wiec nie 32 kanaly, ale max 24 i to te osiem pod wzgledem eq takie jakies "gorsze", oprocz tego ze trzeba dokupic karte.
Z tego linku:
"The OPTION I/O slot normals to 01V inputs 17-24 which are specifically designed to function as digital tape returns. They feature 2-band parametric EQ with 20Hz - 20kHz range on each band, 4 aux sends, and the ability to assign to any output bus for combining tracks."
Tak wiec nie 32 kanaly, ale max 24 i to te osiem pod wzgledem eq takie jakies "gorsze", oprocz tego ze trzeba dokupic karte.
trzeba dokupic karte
I o ile dobrze pamietam, cyfrowo jest 8 wejsc i wyjsc, ale wersje analogowe karty maja tylko 4 wejscia i 4 wyjscia. Tak wiec naprostszym sposobem bedzie karta ADAT i jakis przetwornik, pewnie Behringer 8000
I o ile dobrze pamietam, cyfrowo jest 8 wejsc i wyjsc, ale wersje analogowe karty maja tylko 4 wejscia i 4 wyjscia. Tak wiec naprostszym sposobem bedzie karta ADAT i jakis przetwornik, pewnie Behringer 8000

mam 01V, rozbudowanie jej do 24ch jest możliwe ale później są mniejsze mozliwości w obróbce dźwięku (EQ, brak bloku dynamiki - przynajmniej u mnie na karcie rozszerzeń ADAT). Do wygodnej pracy zostaje więc i tak 16ch. Myslę, że lepiej pomysleć o YAMAHA 01v96 i do tego kartach rozszerzeń ADAT Behringer. Zawsze mozna pogadac z przedstawicielem YAMAHY. np firma MOstrowski we Wrocławiu
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.
adat behringera jest do behringera i oferuje 16 in/out.....
zamiast 01V lepiej wziasc behringera ddx3216 - naprawde fajny stol...
ale juz 01v96 to pelne 24 bity/96kHz.......
ale juz 01v96 to pelne 24 bity/96kHz.......
...adat behringera jest do behringera i oferuje 16 in/out.....
ale juz 01v96 to pelne 24 bity/96kHz..........
Yamaha 03d oferuje pełna dynamike i EQ , na wszystich 24 sladach .
A behringer ... no . słyszałem jak to gra ... szczerze. za ta kase . niema nic lepszego . 24bit / 44.1Khz ..... wystarcza spokojnie , kompresor na kazdym sladzie, Eq itd ...
ale juz 01v96 to pelne 24 bity/96kHz..........
Yamaha 03d oferuje pełna dynamike i EQ , na wszystich 24 sladach .
A behringer ... no . słyszałem jak to gra ... szczerze. za ta kase . niema nic lepszego . 24bit / 44.1Khz ..... wystarcza spokojnie , kompresor na kazdym sladzie, Eq itd ...